DI Sevnica v letu 2024

AKTIVNOSTI DI SEVNICA 2024

4. maj
Člani Društva invalidov Sevnica so se udeležili tekmovanja v balinanju četvorke v okviru Koledarja za šport ZDIS, ki je bilo 4. maja na balinišču Straža pri Novem mestu. Člani naše ekipe so bili Damjan Škerbec, Ivan Hribar, Jože Simonišek in vodja ekipe Franc Ernestl. V konkurenci devetih ekip so naši balinarji zasedli sedmo mesto. Premagali so DI Črnomelj z rezultatom 10:4, izgubili pa z DI Trbovlje 1:7. Našim fantom čestitamo za borbene igre.

18. maj
Člani Društva invalidov Sevnica so se udeležili regijskega tekmovanja v ribolovu s plovcem v okviru koledarja za šport ZDIS, ki je bilo na jezeru Prilozje v organizaciji DI Metlika. Naši člani so bili Miro Povše, ki je v sektorju A dosegel 10. mesto; Franc Dobovšek je v sektorju C dosegel 10. mesto in Gašper Peček, ki je član na invalidskem vozičku in je prav tako v sektorju C dosegel 4. mesto.

21. maj
Člani DI Sevnica smo se zbrali na avtobusni postaji in se odpeljali z avtobusom Novak proti Ljubljani. Najprej smo se ustavili v Grosupljem, kjer smo se malo okrepčali in tam nas je že čakal gospod župnik Martin Golob. Nato smo pot nadaljevali v Ljubljano, kjer smo se vkrcali na ladjico. Na ladjici smo imeli okusno kosilo in nazadnje smo obiskali Ljubljanski grad, kamor smo šli z gondolo. Kljub dežju smo se veseli in polni novih vtisov vračali domov. Hvala vsem za čudovit dan!

23. maj
Člani Društva invalidov Sevnica so se udeležili tekmovanja v ribolovu za spominsko tekmovanje, ki je bilo na ribniku Marof pri Laškem. Našo ekipo so sestavljali Miro Povše, Franc Dobovšek in Gašper Peček. Med osmimi ekipami so zasedli šesto mesto.

12.06.
Člani DI Sevnica so se udeležili sprejema slovenske olimpijske bakle, ki je bila na novem stadionu pri Osnovni šoli Savo Kladnik. Svoj krog z olimpijsko baklo so naredili Damjan Škerbec, Melita Brajer, Martina Hrovat Lindič.