Okrogla miza MO Velenje

Ob mednarodnem dnevu invalidov, 3. decembra, je MO Velenje pripravila okroglo mizo - delovno srečanje s predstavniki invalidskih organizacij, ki skrbijo za invalide in osebe s posebnimi potrebami. Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol s sodelavci je s predstavniki invalidskih organizacij razpravljal o različnih ovirah, s katerimi se soočajo v vsakdanjem življenju in o morebitnih izboljšavah.

Na okrogli mizi sta aktivno sodelovala Peter Bršek, predsednik ZDIS in Drago Kolar, predsednik MDI Šaleške doline, Velenje.

V Mestni občini Velenje, ki je že skoraj 20 let občina po meri invalidov (od leta 2004), načrtno razvijajo, spodbujajo in realizirajo dejavnosti ter ukrepe, ki bistveno prispevajo k večji kakovosti življenja invalidov in njihovih družin, ustvarjajo možnosti za njihovo socialno vključenost in za aktivno udeležbo v družbenem življenju občine z namenom udejanjanja pravic človeka oz. slehernega občana. Delovno srečanje so zaključili z nekaj samostojnimi sklepi za infrastrukturne izboljšave in ukrepe za senzorno ovirane.

 

Fotografija: MO Velenje