Kronologija leta 2023 v DI Trbovlje

Pesem ansambla Štirje kovači   - Kam le čas hiti, še kako drži. Ne dolgo nazaj smo si izrekali dobre želje,  pa smo že na koncu leta 2023.
V tem skoraj minulem letu  smo uspeli realizirati celoten program dela. V sklopu kopalnih dni smo realizirali 8  kopalnih dni,  / Terme Tuhelj, Ptuj, Moravske toplice, Lendava, v poletnih mesecih  morje Strunjan in Izola , Paradiso/ pred ali po kopanju pa smo si ogledali  kulturne znamenitosti.

Krajše letovanje smo imeli meseca marca v Rovinju. Bili smo organizator območnega tekmovanja v balinanju, ki je potekalo na baliniščih  AMD  in  Buldog.
V mesecu avgustu  smo  organizirali večdnevno rehabilitacijo  v termah Radenci.
V sklopu družabništva smo imeli zbor članov v mesecu marcu, srečanje invalidov v oktobru, novembru in decembru.
Na planinskem dnevu smo se popeljali po gorski cesti Nockalmstrasse in se večkrat dvignili na dvatisočake.

Junija  smo letovali  na otoku Braču,   Korčuli  v Veli Luki,  avgusta pa na Hvaru. Športniki so imeli treninge tedensko in se udeleževali območnih tekmovanj. Pikadisti so se uvrstili na državno prvenstvo Zveze za šport invalidov Slovenije – paraolimpijski komite.
Sekcija ročnih del je bila aktivna skozi celo leto, razen počitnic in  konec novembra pripravila tudi lastno razstavo. Obiskovale pa so tudi razstave sekcij drugih društev.

Pevci  zbora Knapovsko sonce so se udeležili občinske revije odraslih pevskih zborov v Trbovljah, revije zborov ZDIS, nastopali na srečanju invalidov in otvoritvi razstave sekcije ročnih del in se v prednovoletnem času predstavili v Domovih starejših  Trbovlje in na Izlakah. V avgustu  so se udeležili pevskega tabora v Radencih.

Člani so se lahko izobraževali na delavnicah in predavanjih, kulturo so spoznavali z obiski gledaliških predstav, koncertov,  knjižnice, likovnih razstav. Preventivna merjenja sladkorja, holesterola, krvnega pritiska smo izvajali vsake tri mesece. Udeleževali smo se usposabljanj za zaposlene/brezposelne invalide in prostovoljce, katera potekajo v organizaciji Zveze delovnih invalidov Slovenije.  Aktivni smo še vedno v projektu Občina po meri invalidov, sodelujemo pa tudi z drugimi društvi v naši občini.

 

Skozi celo leto smo obiskovali težje invalide,  na koncu leta pa smo jih obdarili.
Interes invalidov za udeležbo v naših programih je bil velik, le upamo lahko, da bo tako tudi v pričakovanem letu 2024.
Prihaja čas, čas prazničnih dni, ko v zraku zadiši, ko v prsih zadrhti.
Takrat si človek zaželi stisk toplih dlani in besed, besed od srca,
ki grejejo božične dni, ki opogumijo vse ljudi,
za leto , ki sledi.
Srečno vsem!

 

Avtor: Stanka Kink, tajnica DI Trbovlje