Osemnajsto športno srečanje MDDI Celje

Druženje je nekaj lepega, nekaj posebnega. Kaj je ljubezen, kaj je bogastvo? Večina ljudi, ki čutijo samoto, vedo, da je največje bogastvo druženje, srečanje s sočlovekom, topel stik roke in prijazne besede. Vsak delovni invalid ima svojo zgodbo, ki jo zelo rad deli z drugimi. Naša druženja so izjemna, ker se družimo, pogovarjamo in izvajamo športne aktivnosti, ki so primerne za nas.
V soboto, 7. 10. 2023, bil je prelep sobotni dan in mi smo se zbrali na Lopati. Organizacijski odbor je že zjutraj pričel s pripravami tako kulinaričnega kot športnega dela. Dekleta so pecivo, ki smo ga spekli doma in v okviru naših delavnic, zložile na pladnje. Zdenko Vrenko in Bojan Užmah sta pripeljala vse potrebno za piknik. Romana Videnšek je prinesla sveže pečen kruhek iz pekarne v Škofji vasi, ki so nam ga z veseljem podarili, Brane Ropič pa se je postavil h kotlu in pričel s kuhanjem gobove juhe.
Udeleženci so res uživali in se borili za vsako športno točko.

S svoljo prisotnostjo so nas počastili člani UO MDDI Celje, predsednica MD Invalidov Žalec Nataše Privošnik, predsednica invalidov Laško Blanka Knez, predsednik MD invalidov Šentjur Vlado Robič, predsednica ZUDS Zdenka Jan in podžupanja občine Dobrna Branka Gal, podžupan Občine Vojnik Damjan Muzel, direktorica občinske uprave Štore Maja Godec in župan Občine Celje Matija Kovač. Zbrane so gostje nagovorili in nam zaželeli prijetno druženje.
Druženja na Lopati se je udeležilo več kot 90 članov. Vsi smo uživali v različnih aktivnostih, dobri hrani in ob zvokih dua AS tudi zaplesali. Za nasmeh na obrazih je poskrbel Pohorski klatež Vojko Jevšenak.
So preproste stvari, ki nas združujejo, nam lajšajo in lepšajo trenutke, za katere je potrebna le volja.

Avtor prof. Metka Hojnik Verdev, MDDI Celje

Fotografije: Dragica Mirnik, MDDI Celje