Dobrodelni koncert v Žalcu

V nedeljo, 15.10.2023 je v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu potekal že 19.tradicionalni dobrodelni koncert Medobčinskega društva invalidov Žalec z naslovom Človek človeku.

Z nami so bili novi predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije Peter Bršek, predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije Zdenka Jan, županja Občine Vransko Nataša Juhant, poslanec Državnega zbora Aleksander Reberšek, podžupanja Občine Vransko Kristina Reberšek in podžupan Občine Žalec Roman Virant.

V Medobčinskem društvu invalidov Žalec je Izvršni odbor imenoval predsednika Organizacijskega odbora za pripravo koncerta, Zdenka Štrucla, sicer tudi nosilca Posebnega socialnega programa »Kulturna dejavnost«, ki je opravil izjemno delo v sodelovanju z Marjeto Skale, Dragico Breznikar in Blažem Lesjakom, za kar se jim je predsednica še posebej zahvalila.

Kot vsa leta do sedaj so izjemno delo opravili prostovoljci poverjeniki, ki so karte za koncert prodajali na terenu. Prodanih je bilo 267 kart, donacij za koncert so v MDI Žalec prejeli v višini 400€, 63€ je bilo prostovoljnih prispevkov pri ogledu razstave ročnih del, katerega vodja Posebnega socialnega programa »Dnevni centri in klubi« je Marjana Leskovšek, ki je razstavo postavila z ostalimi prostovoljci. Koncert je potekal pod pokroviteljstvom župana Občine Žalec Janka Kosa, za katerega bodo v društvu po oddanem poročilu o izvedbi koncerta prejeli 300€, a bodo ta sredstva porabili za najem dvorane in fotokopiranje oglaševalskega materiala, kar znese že čez 330€, stroški pa so nastali še za pogostitve gostov…
Zahvalo je namenila še vsem donatorjem, ter pozdravni govor zaključila z mislijo, da dobrodelnost ni samo beseda, ampak pomeni imeti srce na pravem mestu.

Udeleženci koncerta, 324 jih je bilo, ga definitivno imajo. Ves izkupiček od prodaje kart in donacij ter prostovoljnih prispevkov bo namenjen plačilu že naročenih prehrambenih paketov, ki jih bodo prostovoljci razdelili invalidom konec koledarskega leta.

Avtor: Nataša Privošnik, MDI Žalec

Fotografije: Nataša Privošnik, MDI Žalec