Aktivnosti DI Sevnica

AKTIVNOSTI DI SEVNICA

20. junij – udeležili smo se prijateljskega srečanja v pikadu na Malem Kamnu. Po tekmovalnem delu je bilo še prijetno druženje.

22. junij - člani šahovske sekcije DI Sevnica smo se udeležili turnirja ob 50.letnici DI Hrastnik. Udeleženci so bili: Franci Derstvenšek, Damjan Škerbec, Martin Mirt, Ludvik Cvirn.

3. julij - kopalni dan na slovensko obalo. Na obali nas je pričakalo lepo sončno vreme in topla voda, tako da smo se kar težko odpravili proti domu.

30. julij - ogled igre na prostem »KADAR SE ŽENSKI JEZIK NE SUČE«, na Studencu pri Domžalah.

2. avgust - organizirali smo pikado turnir ekipno v prostorih gasilskega doma PGD Krmelj. Povabljena so bila naslednja društva: DI Hrastnik, DI Sevnica - moški, DI Sevnica - ženske in DU Sevnica. Turnir je bil organiziran ob 50 letnici DI Sevnica.

14. avgust – ponovno smo organizirali kopalni dan na slovenski obali. Tudi tokrat smo imeli lepo sončno vreme in toplo vodo. Bilo je tako prijetno, da smo se le stežka odpravili proti domu.

Julij - avgust V okviru praznovanja 50. letnice DI Sevnica smo v knjižnici Sevnica organizirali razstavo ročnih del članic sekcije za ročna dela »Mravljice«. Razstava je je bila zelo obiskana. Med drugimi so nas obiskala tudi sosednja društva. Unikatne izdelke si je ogledal tudi župan Sevnice Srečko Ocvirk, predsednik ZDIS Peter Bršek in sekretarka ZDIS mag. Tanja Hočevar.

POMOČ INVALIDI - INVALIDU
Tokratno neurje je povzročilo enormno škodo. Uničilo je številne domove in infrastrukturo. Člani društva invalidov Sevnica smo se takoj odločili za finančno pomoč. Predsednik DI Franc Boljte je vzpostavil kontakt s predsednikom Koordinacijskega odbora za Koroško, Janezom Tratnikom ter predsednico DI Mežiške doline, Terezijo Černjak in ju prosil, da nam posredujejo ime invalida, kateremu je zaradi poplav potrebna nujna pomoč. 

Ker oškodovanec, zaradi še vedno neprevoznih poti, ni mogel sam priti po finančno pomoč, katera znaša 1000 €, smo se prej omenjeni sestali 12.08.2023 v Slovenj Gradcu. Gospa Černjak je z oškodovancem vzpostavila telefonsko linijo in z njim osebno se je pogovarjal naš predsednik in mu  zaželel pri obnovi vse dobro. Gospod pa se vsem zahvaljuje za darovano in nam je že poslal nekaj slikovnega gradiva razdejanja. Za gradivo se obrnite na društvo.
V nesreči človek spozna človeka. Pomagajmo si.
Zapisala: Alenka Železnik, predsednica socialne komisije DI Sevnica

OBVESTILA:
Akcije v septembru in oktobru
27. september - predavanje o demenci
07. oktober – izlet v Belo krajino
08. november – kopalni dan v Dobovi

 

Avtor: Roman Novšak, tajnik DI Sevnica

Fotografije: ZDIS