Novičke iz DI Trbovlje – Državno prvenstvo ZŠIS – PK balinanje

DRŽAVNO PRVENSTV ZVEZE ZA ŠPORT INVALIDOV SLOVENIJE – BALINANJE M/Ž EKIPE  -  IZVAJALEC   DRUŠTVO INVALIDOV TRBOVLJE   4.6.2022

Društvo invalidov Trbovlje  se je prijavilo na razpis Zveze za šport invalidov Slovenije – para olimpijski komite za izvedbo  državnega prvenstva v balinanju ekipno v ženski in moški konkurenci za leto 2022 in bilo tudi izbrano. Tekmovanja vedno potekajo v mesecu juniju.  1.6.2022 Trbovlje praznujejo občinski praznik in v sklopu prireditev v počastitev  praznika je  potekalo to tekmovanje.  Na državno prvenstvo se je uvrstilo  9 moških in 8 ženskih ekip iz različnih zvez Slovenije.

Tekmovanje je potekalo na baliniščih Buldog in AMD NA Neži. Zbor in sprejem  tekmovalcev  je bil ob 8. uri na balinišču AMD.

Da bi popestrili  uradni del, smo  se še posebej potrudili. Povabili smo pevce  našega  zbora KNAPOVSKO SONCE,  da je ob otvoritvi   zapel himno in še dve pesmi, članice   sekcije ročnih del pa so se  predstavile s svojimi umetelnimi  izdelki. Pozdravni govor sta imela predstavnik Zveze za šport invalidov Slovenije – paraolimpijski komite g. Žiga Kobaševič in predsednik Društva invalidov Trbovlje  Vesel  Šalja.

Po otvoritvi tekmovanja je sledilo ogrevanje in pričetek  tekmovanja ob 9.00 uri.  Ženski del tekmovanja je potekal na balinišču AMD, moški pa na balinišču BULDOG.

Tekmovanje je potekalo praktično skozi cel dan, zaključek tekmovanja je bil ob  17,30. uri.   V moški konkurenci je zmagala ekipa DI POSTOJNA.  Nato pa so sledili: Območno društvo invalidov Zgornje Posotelje, MDI Idrija-Cerkno, MDI Žalec, MDI Litija-Šmartno pri Litiji, MDI Goriške, MDI Kranj, Zveza društev vojnih invalidov Slovenije in kot zadnja ekipa DI Trbovlje.

V ženski konkurenci pa je slavila ekipa MDI  Radovljica. Sledile so:  MDI Šaleške doline Velenje, DI Trbovlje, MDI Litija – Šmartno pri Litiji, DI Piran, DI Mežiške doline, DI Postojna in kot zadnja DI Ajdovščina – Vipava.

Vsem ekipam za sodelovanje in osvojena mesta čestitke.

Stanka Kink