Majske aktivnosti - DI Trbovlje

V  aprilu smo uspešno izvedli 5-dnevni rehabilitacijski program v Termah Radenci. Tudi območno tekmovanje v balinanju, katerega izvajalec je bilo naše društvo, je za nami. Naše balinarke so osvojile 1. mesto in se uvrstile na  državno prvenstvo Zveze za šport invalidov Slovenije – Para olimpijski komite.  Dne 4.6.2022 smo izvajalec  državnega prvenstva v balinanju ekipno M/Ž,  zato se je  tudi naša moška ekipa  uvrstila na prvenstvo.

Dne 12.5.2022 smo bili gostitelj seje koordinacije Zasavje Posavje. Udeležili so se je predstavniki MDI Litija – Šmartno, DI Zagorje, DI Trbovlje, DI Radeče, DI Sevnica in Di Brežice. Odsotni so bili predstavniki DI Hrastnik in Krško. Na sejo je bila vabljena tudi sekretarka ZDIS mag. Tanja Hočevar, ki je podala oceno opravljenih nadzorov v naši koordinaciji.

14.5.2022 smo sodelovali na že 24. tradicionalni reviji pevskih zborov ZDIS, ki je potekala v organizaciji Društva invalidov Muta.

Sodelovalo je 21 zborov. Z velikim veseljem so naši pevci ponovno nastopili, saj nam je v preteklem letu nastop preprečila bolezen in odsotnost nekaterih pevcev.  Druženje je potekalo še vedno pod posebnimi pogoji, brez poslušalcev in tudi druženja po reviji.

21.5.2022 smo izvedli že 4. kopalni dan. Podali smo se v Terme Paradiso, še prej pa smo si ogledali znamenite repnice  pri  Najgerjevih. Že 200 let v krajih od Brezovice do Globokega domačini izkoriščajo peščeni svet  kremenčevega peska. V jamah izkopanih v pesek so nekdaj hranili pridelke, v času nemirov so našli domačini zatočišče, danes pa v njih hranijo predvsem žlahtno vinsko kapljico.

Gospodarica nam je predstavila slike, katere je narava ustvarila v pesku – strop in stene repnic, pokušali pa smo tudi žlahtno kapljico.

Vidi se, kako so naši člani željni druženja, saj smo se podali na kopanje z 2 avtobusi , drugi pa ni bil v celoti poln. So se pa stroški tako prevoza, prehrane, kot kart za kopanje povečali, tako da bo treba v prihodnje temeljito razmisliti ali ustreči vsem zainteresiranim za udeležbo, saj   ne popolnjen avtobus predstavlja prevelik strošek.