POMLAD JE V DEŽELO PRIŠLA...

Kam le čas beži. Še nedolgo nazaj smo si ob novem letu izrekali dobre želje,  že smo  stopili v pomladne mesece.

Veseli smo, da so se deloma sprostili ukrepi povezani z virusom COVID-19  in nam olajšali delo tudi v društvih.

Ti prvi meseci  leta so za administrativne delavce v društvih težki in polni izzivov.  Če hočemo pridobiti kaj sredstev tudi iz lokalne skupnosti,  se je potrebno prijaviti na razpise. Če sredstva dobiš, je potrebno  - vsaj v naši občini poslati poročila o porabi do konca januarja. Februarja imamo poročanje o porabi sredstev FIHO. Potem so priprave na zbor članov od poročil za preteklo leto, letnega poročila, raznih zapisnikov in še kaj bi se našlo. No in ne nazadnje tudi poročanje Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve – direktoratu za invalide, saj nam je bil dodeljen status društva, ki deluje v javnem interesu. Delo na  realizaciji programa pa seveda teče. Tako smo že izvedli  tri kopalne dneve, zadnjega smo imeli v Moravskih Toplicah, obenem pa smo se tudi kulturno izobraževali, saj smo si ogledali grad Gornja Radgona in Grad Goričko. Organizirali  smo krajše letovanje v Opatiji ob dnevu žena.  Članice sekcije ročnih del so se začele ponovno srečevati in ustvarjati. Pevke in pevci zbora so prav tako začeli z vajami. Žal pa je virus našel pot v zbor, tako da je kar nekaj vaj odpadlo,  s tem pa posledično tudi  predvidena udeležba na občinski reviji odraslih pevskih zborov je odpadla. Na družinsko psihosocialno rehabilitacijo  pošiljamo člane, ki so za leto 2022 termin koriščenja pridobili.

Na delavnico izdelovanja vizitk  v Radence smo poslali  dve članici, prav tako  tudi na delavnico obrezovanja sadja enega člana.  Ta pa je svoje pridobljeno znanje predstavil tudi drugim našim članom. Tudi za zdravje smo poskrbeli.  Za nami so prve meritve krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov in pritiska.   Po dolgi zimi, ki je sicer bila brez snega, s temperaturami pa precej pod ničlo, je bilo potrebno razgibati tudi noge.  Tako smo se v marcu podali na krajši sprehod po okolici Trbovelj. V aprilu se podamo na 5-dnevni rehabilitacijski program v Terme Radenci, 23.4.2022 bomo  organizator območnega tekmovanja v balinanju moške in ženske ekipe. Razpis je bil razposlan, sedaj čakamo na prijave iz posameznih društev.

Razpisano imamo letovanje v mesecu juniju v Makarski. Interes je velik, saj imamo že preko 100 prijav.  Tudi za jesenski termin letovanja v Albaniji sprejemamo prijave. Razpisano imamo tudi krajše popotovanje po Bolgariji v začetku meseca oktobra.  Realizacija obeh je odvisna od situacije v Evropi , pa tudi od finančnih sposobnosti članov, saj  se življenjski stroški zelo povečujejo.

 

Življenje samo po sebi nikoli ni pravično. Pa vendar, tukaj smo samo kratek čas. Vsak posameznik mora dati svoj košček, vsak lahko naredi le majhen korak – pa naj bo to z dobrim delom ali z nasmehom neznancu, da bo svet lep in kar se da pravičen. /NEZNANI AVTOR/

 

Vsi prostovoljci na društvu se  vsak dan znova trudimo, da  skušamo s svojim delom pričarati nasmeh našim članom.

 

Stanka Kink, tajnica DI Trbovlje