MDDI Šentjur – romanje na Brezje

Romanje k Mariji Pomagaj na Brezjetežjih invalidov MDDI Šentjur

V Medobčinskem društvu delovnih invalidov Šentjur in Dobje smo dne 4.6.2021 organizirali romanje k Mariji Pomagaj na Brezje, katerega se je udeležilo veliko število članov društva. Zaradi velikega števila romarjev so v Župnijskem uradu  mašo za naše vernike opravili na prostem, tako da je bilo zagotovljeno dovolj medsebojne razdalje zaradi ukrepov Covid19.

Po opravljenem bogoslužju smo nadaljevali pot naprej v Begunje in si ogledali lepote naše dežele, saj sta nas dva vodiča popeljala v skupinah na ogled dvorca Katzenstein– muzej talcev, odšli smo na grob znanega harmonikarja ansambla Avsenik, Slavka Avsenika in prekrasne cerkve Svetega Urha. Vodiča sta nam zelo lepo predstavila kraj in zgodovino kraja. Nato smo se vračali proti domu in v kraju Gorjuša pa smo imeli kosilo v gostilni Jamarski dom. Po zelo dobrem kosilu pa smo pot nadaljevali čez Trojane, s postankom, nato pa nadaljevali pot proti domu.

Prekrasen sončen dan smo zaključili v želji, da se naslednje leto zopet popeljemo v to romarsko središče, biser naše dežele, in si ogledamo še ostale kraje, ki so nam neznani.

Vsem udeležencem pa se iskreno zahvaljujemo, saj so vsi upoštevali varnostne ukrepe preprečevanja širjenja okužb z Covid19. Vsi udeleženci so imeli PTC dokazila.

Vlado Robič, predsednik MDDI Šentjur