Vstop v rumeno fazo DI Trbovlje

No, pa se počasi pomikamo, po dobrih šestih mesecih,  v sproščanje ukrepov. S tem se je tudi delo v društvu pričelo normalizirati in poskušamo izvajati program, v skladu z navodili NIJZ.

Tako smo že izvedli dva pohoda po okolici Trbovelj z omejenim številom oseb - deset. Po dobrih šestih mesecih nedelovanja pevskega zbora smo z 10.5.2021 pričeli redno vaditi – vendar v najetih prostorih – predavalnica Delavskega doma Trbovlje. Ob ponedeljkih  imajo vaje soprani in tenorji, ob torkih pa alti in basi. Z vajami smo morali pričeti, saj smo se v marcu prijavili na 23. revijo pevskih zborov ZDIS, katera bo organizirana na prostem pri Gradu Bistra na Vrhniki in v organizaciji DI Vrhnika. Časa je malo, potrudili se bomo, važno pa je, da sodelujemo in se družimo, seveda spet v skladu z  navodili NIJZ in predvsem v zaščito sebe.

Obiskali smo nekaj članov. Nudili pravno pomoč članom, ki prebivajo v stanovanjih Nepremičninskega sklada ZPIZ-A – problem parkirna mesta.

12.5.2021 smo v tem letu prvič izvajali meritve krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov  in pritiska. Udeležilo se  je  14 članov.  15.5.2021 smo bili organizator območnega tekmovanja v balinanju ekipno M/Ž. Udeležilo se je  6 moških ekip in 3 ženske ekipe.  Kot že nekaj let nazaj smo ga organizirali na baliniščih AMD Neža in Buldog.  Tekmovanja se ni udeležilo kar nekaj društev, razlog je ta, da so  tekmovalci morali predložiti dokaz o testiranju oziroma o  prisotnosti virusa SARS-cOv-2, potrdilo zdravnika o prebolelosti oz. da so cepljeni.

Naša ženska ekipa je  osvojila  1. mesto, MDI Litija-Šmartno pri Litiji  2. mesto in 3. mesto DI Hrastnik.

Pri moških ekipah so slavili člani MDI Litija – Šmartno pri Litiji, 2. mesto so dosegli iz DI Črnomelj, 3. DI Trbovlje, 4. DI Sevnica , 5. DI Hrastnik in 6. DI Metlika.

V času delne  sprostitve ukrepov bomo skušali izvesti kar največ aktivnosti, podobno kot v preteklem letu. Tako bomo  29.5.2021 organizirali planinski dan  na Veliko planino. Upamo, da nam bo služilo vreme, saj smo izlet nanjo  že večkrat morali odpovedati.

2.6.2021 bomo organizirali prvo skupino na srečanju invalidov v Delavskem domu Trbovlje, 7.6.2021 drugo skupino, za tretjo se še dogovarjamo.  12.6.2021 bomo v organizaciji agencije RELAX odpeljali na letovanje skupino preko 50 članov. Konec junija pa planiramo kopalni dan na morju.

Prepričana sem, da se tudi v drugih društvih počasi normalizira delo. In če planirate kakšen izlet, prijazno vabljeni v Trbovlje. V Javnem zavodu Delavski dom Trbovlje si lahko ogledate:

4.DRITL – virtualni muzej rudarstva in spoznate rudarsko preteklost in pokukate v prihodnost. Lahko si ogledate tudi pobeg iz rudnika.  Nad Trbovljami pa stoji v spomin in zahvalo vsem rudarskih rodovom za njihovo več kot 250-letno rudarjenje 8 skulptura rudarja PROMETEJA – delo Zorana Pozniča. Narejen je iz odpadnega jamskega železa.  Kip je osvetljen od znotraj, srce je izdelano iz premoga – avtorica Marjeta Hribar, naglavna luč pa sveti čez dolino na rudniški jašek.

Stanka KINK, DI Trbovlje