Kaj se dogaja v DI Trbovlje?

Minila je že prva četrtina  leta 2021. Virus Covid-19 ne pojenja, zato so tudi naše aktivnosti prilagojene   samo nujnemu delu na društvu.  Sprejemamo vplačila članarine,  dajemo informacije po telefonu. 

Program dela za prve štiri mesece ni bil realiziran. Kljub temu pa smo za člane pripravili ugodno ponudbo za letovanje v Makarski  in tudi sprejemamo prijave. Močno si želimo, da bi nam le-tega uspelo realizirati. Veliko bo  odvisno od precepljenosti  članov in samega razvoja epidemije tako v Sloveniji kot tudi v sosednji državi Hrvaški.

Kopalni dnevi, družinska psihosocialna rehabilitacija v  objektih ZDIS, športne aktivnosti, delovanje pevskega zbora in sekcije ročnih del torej vse aktivnosti, kjer je navzočih več oseb je zaustavljeno.

Ni pa epidemija ustavila  vlomilcev. Že drugič  so nam vlomili v naše poslovne prostore. Poškodovali so nam opremo in odtujili računalnik, aparate za meritve krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov in pritiska  in kar nekaj denarja – zbirale so ga   udeleženke  sekcije ročnih del za njihova druženja in  nakup daril.

V tem tednu smo zaščitili z mrežo okna, saj so v zadnjem primeru uspeli priti v prostore prav skozi to okno, v nadaljevanju pa poškodovali vmesna vrata.

Močno pogrešamo srečanja in druženja.

Nam pa ostajajo lepi spomini na naša pretekla skupna srečanja, doživetja na letovanju, večdnevnih izletih po sosednjih državah, športnih druženjih, druženju na vajah pevskega zbora in ustvarjalnosti v sekciji ročnih del.

Vse člane pozivamo naj spremljajo naša obvestila o aktivnostih v oglasni vitrini  ali nas pokličete na kontaktni  številki društva.  Naša regija je po precepljenosti  kar dobra, zato upamo, da se  bomo lahko kmalu družili na planiranih aktivnostih.  Prijavili smo se za nastop na tradicionalni pevski reviji, ki bo predvidoma v juniju mesecu na prostem.  Vendar nam veliko težavo predstavlja, na kak način zagotoviti dovolj velik prostor  za pevce, saj mora biti  po trenutnih navodilih v zaprtih prostorih razdalja med osebami 30 m2.  Isto velja za treninge pikada, namiznega tenisa  …

Zadnji dnevi kažejo, da se epidemija vendarle umirja in da se bo v prihodnjih  tednih življenje vendarle počasi normaliziralo.

 

Stanka Kink