Aktivnosti DI Sevnica

AKTIVNOSTI DI SEVNICA V ČASU  EPIDEMIJE COVID – 19 – 2.DEL

Ob pandemiji virus COVID-19 je  svoja vrata ponovno zaprlo tudi Društvo invalidov Sevnica.  A kljub vsemu se določene aktivnosti  izvajajo, saj moramo obveznosti tudi v teh časih epidemije izpolnjevati.

Še vedno pošiljamo čestitke našim članom ob njihovem jubileju, ravno tako smo v drugi polovici decembra poslali voščilnice podjetjem, ustanovam in društvom ob Božičnem in novoletnem praznovanju.

Kot vsako leto smo tudi letos izdelali  glasilo DI Sevnica »UTRIP«, katerega so prejeli vsi člani DI Sevnica, nabavili smo setvene koledarje, ki pa jih bomo delili našim članom ob plačilu članarine za leto 2021. 

Članice društva so kljub situaciji, ki jo imamo, zelo aktivne, izdelujejo  zaščitne  maske in jih delimo med  naše člane. Ravno tako redno vzdržujemo  telefonske kontakte z našimi člani v času epidemije, ko smo v samoizolaciji, vzdržujemo društvene prostore in arhiv društva. Poudariti pa moramo, da tako tajnik kot predsednik DI Sevnica redno vzdržujeta kontakte z ZDIS (Zveza delovnih invalidov Slovenija) tako s sekretarko kot predsednikom ZDIS. 

Vse članice in člane obveščamo, da  bomo v januarju vsak dan od ponedeljka do petka od 10.00-12.00 ure pisarna društva invalidov Sevnica odprta in bomo prejemali plačilo članarine za leto 2021 in vloge za ohranjevanje zdravja za leto 2021 v ZDIS kapacitetah. Vloge se sprejemajo do 15.01.2021.

 V društvene prostor DI Sevnica vstopajte posamično in z zaščitno masko.  

Obveščamo vas tudi, da bodo januarske aktivnosti  prestavljene do izboljšanja epidemioloških razmer v Republiki Sloveniji.  Ko bomo lahko pričeli z delom, vas bomo obveščali telefonsko in preko glasila »Grajskenovice«.

Pozivamo člane, če so osamljeni in potrebujeo pomoč in ne vedo kako si pomagati, naj pokličejo na DI Sevnica in vam bomo svetovali ali pomagali.

Želim vam lepe praznike. Ostanite zdravi. Ostanite doma.

Roman Novšak, tajnik DI Sevnica                                                                                                                                                      

NOVOLETNA ČESTITKA

Spoštovane članice in člani DI Sevnica, leto ki se izteka ni bilo rožnato, pa tudi črno ne, saj je v tem letu, ki je bilo zaznamovano z samo izolacijo marsikomu dalo čas, da premisli o sebi, da prebere kako dobro knjigo, da se posveti svojem bližnjem, predvsem pa da ugotovi koliko so nam potrebni socialni kontakti in kaj nam pomeni prijatelj oziroma prijateljica. Leto nas je zaznamovalo in tudi razsvetlilo, da bomo mogoče drugače gledali na svoje bližnje in prijatelje okoli nas.  Ob prihodu  Božičnih in novoletnih praznikih vam želim veliko zdravja, sreče in medsebojnega spoštovanja, v letu 2021 naj vas spremlja zdravje, veselje, predvsem pa  pogum in zdrav razum. Enako pa želim vsemobčankam inobčanom občine Sevnica.

Franc Boljte predsednik DI Sevnica