MDDI Celje - Srečanje težkih invalidov pod posebnimi pogoji

Minevajo dnevi, tedni mi smo pa še vedno v strahu, da se ne okužimo, da ne zbolimo. Člani nas potrebujejo, želijo si druženj, pogovorov in osebnega stika. Pogrešajo veselje, ki ga pripravimo za njih ob petju, harmoniki in klepetanju.

Težji invalidi na tako srečanje še posebno težko čakajo. In odločili smo se, da se pod posebnimi pogoji odpravimo na Gorenjsko. 

Aktivisti so se strinjali, da pripravimo prav prijetno in posebno srečanje. Ob vstopu v avtobus, za dobro jutro, razkuževanje in maska. Med potjo sem prisotnim na kratko opisala stanje okužb v tem času. Posebno sem poudarila pomen upoštevanja navodil ustreznih institucij. Če se bomo vsi držali ukrepov in upoštevali misel, da vsak zase lahko stori največ, bomo ostali zdravi in se  obvarovali  okužb, ki prevečkrat zahtevajo davek-življenja in trajne posledice. Postanek na Brezju, kjer smo razkužili gasilske mize in se okrepčali s sendvičem je naša tradicija. Nato smo se odpravili na ogled Planice, kjer je bilo dovolj časa za klepet in ogled zanimivosti. Pot nas je vodila naprej  in na jasi našli miren kotiček, kjer smo spet razkužili mize in klopi, ter prisotnim postregli z odličnim golažem. Razkuževanje  rok ob vsakem vstopu in izstopu iz avtobusu je bilo obvezno. 

Kako zgoden je bil naš Zdenko, da je do 6 ure kosilo čakalo pripravljeno v primerni posodi? In jutranje ure so bile še lepše ob pogledu na zadovoljne člane, ki kar niso mogli prehvaliti kosila v naravi s sočlani, katerih že nekaterih leto dni niso srečali. Spoštovani Zdenko, hvala ti!

Ob rujni kapljici, dobrem kosilu, sprehodih po okolici, je prehitro minil čas druženja, ko se je bilo treba odpraviti proti domu. 

Hvala vsem, ki ste pomagali , da smo ta dan razveselili, razveselili mnoge, ki bi sicer letos Planice, Brezja in druženja v taki obliki, ne mogli videti in doživeti…

Upajmo, da bo virus Covid 19 čim prej premagan in nam bo omogočeno normalno delovanje.

Tudi v izrednih razmerah  se ne damo, znamo in zmoremo marsikaj, tudi pripraviti tako obliko druženja.

Ostanimo zdravi!
 

Dragica Mirnik

Predsednica MDDI Celje