Aktivnosti DI Sevnica

ŠAHOVSKI DOGODEK V DI SEVNICA

Društvo invalidov Sevnica je bilo organizator regijskega prvenstva ZDISza šahiste invalide in sicer ekipno za regijo Posavje – Zasavje z Dolenjsko inLjubljansko regijo.
Tekmovanja se je udeležilo 8 ekip iz MDI Kamnik, DI Črnomelj, DI Ljubljana Moste Polje, DI Ribnica,MDI Domžale, MDI Gorška, DI Krško indomačin DI Sevnica.
Pod vodstvom tehnične ekipe Šahovskega kluba Milana Majcna iz SevniceinorganizatorjaLudvika Cvirna,je potekalo vse po pravilih insmotekmovanje izpeljali kljub zahtevnim pogojem zaradi COVID-19.
Ker rezultati niso pomembni, naj omenimo samo zmagovalno ekipo iz MDI Kamnik, vsem ostalim pa se zahvaljujemo za ferinšportno borbo.

 

KOPALNI DAN NA SLOVENSKI OBALI

Društvo invalidov Sevnica je bilo organizatorkopalnega dneva na slovensko obalo,ki je bil dne 07. septembra, in sicer v Strunjan. Iz Sevnice smo krenili ob 7. uri, kopanja pa se je udeležilo 34 članov. Peljali smo se z prevoznikom AP NOVAK,hrano je poskrbel vsak sam v lokalih, ki so ob morju. Domov smo se vrnili dobre volje v večernih urah.

 

SREČANJE TEŽJIH INVALIDOV

V soboto 05.septembra smo v DI Sevnica organizirali tradicionalno srečanje težjih invalidov našega društva, in sicer pri ribiškem domu v Krmelju. Srečanja seje udeležilo 20 članov, pozdravilasta jihorganizatorkasrečanjaRenata Osrajnikin predsednik DI Sevnica Franc Boljte. Obdarili smo tudi člane, ki so imeli v tem mesecu rojstni dan.

Ob dobri hrani in pijačiter klepetumed članismo uživali do poznih popoldanskihur,ko smo se zelo zadovoljni odpravili proti domu.

 

RIBOLOV

10.10. so se člani DI Sevnica, ki so ribiči, zbrali naOrehovem, na tekmovalni trasi ribiške družine Sevnica. Na tekmovalni trasi se je zbralo pet članov DI Sevnica, ki se udeležujejo ribiških srečanj in tekmovanj v okviru območnih tekmovanj ZDIS (Zveza delovnih invalidov Slovenije), državnih tekmovanj in memorialnih srečanj Ribiških družin.Namen srečanja je bilo usposabljanje invalidov ribičev v športnem ribolovu s plovcem na tekoči vodi. Mentorji usposabljanja so bili: Tomaž Kaič, Ernest Šumej in ribiški čuvaj Bogomir Golob.

Društvo invalidov Sevnica se zahvaljuje Ribiški družini Sevnica za sodelovanje pri izvedbi usposabljanja invalidov ribičev in uspešen ribolov.

 

NAMIZNI TENIS

V soboto, 17. oktobra je bilo v Novem mestu, v športnem centru LIVADA, državno prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu zainvalide. Ob ukrepih, ki jih je izdal NIJZ,smo se vsi prisotnidržali navodil (nosili maske, razkuževali roke). Turnirja so se udeležilitudi štirječlani DI Sevnica, ki so se borili po svojih močeh,najboljši rezultatpa je dosegelIvan Umek v svoji kategoriji NT7 in osvojil tretje mesto.

 

Roman Novšak, DI Sevnica