DI Sevnica: poletne aktivnosti

UDELEŽBA NA IGRI NA STUDENCU

Člani društva invalidov Sevnica  so se v  četrtek, 18. julija   z avtobusom prevoznika AP Novak odpravili na ogled igre »Lepo je biti muzikant II«, ki ga je odlično odigrala  igralska skupina Kulturnega društva Miran Jarc Škocjan – Studenec  pri Domžalah.  Predstava je trajala  tri ure in navdušila vse prisotne  v nabito polni dvorani.

 

RIBIŠTVO

Društvo invalidov Sevnica je bilo v sodelovanju z ribiško družino Sevnica organizator območnega tekmovanja ZDIS v  ribolovu - lovu rib s plovcem.

Zbor udeležencev je bil v  gostišču Felicijan ob 7:00 uri. Prijavljeno je bilo 30 tekmovalcev, žrebanja pa se je udeležilo 28 tekmovalcev iz desetih društev invalidov  Slovenije.

Tekmovanje je potekalo na trasi Orehovo pod vodstvom sodniškega zbora  Ribiške družine Sevnica. Pričetek je bi lob 9:30, zaključek pa ob 12:30, nakar je  sledilo  tehtanje rib.

Po tehtanju je bilo  razglasitev rezultatov in podelitev medalj po sektorjih, kakor tudi  za skupno uvrstitev.

Za uspešno izvedeno tekmovanje gre vsa pohvala Ribiški Družini Sevnica  in vsem,  ki so sodelovali pri organizaciji tega zahtevnega tekmovanja.

 

SREČANJE TEŽJIH INVALIDOV

V soboto, 20. julija je DI Sevnica organiziralo srečanje težjih invalidov društva, ki je bilo v Krmelju, ob ribniku. Srečanja se je udeležilo 24  članov, katere je pozdravil organizator srečanja in predsednik DI Sevnica,  Franc Boljte. Obdarili smo tudi člane, ki so imeli v tem mesecu rojstni dan. Ob dobri hrani in pijači ter ob zvokih harmonikaša  smo uživali ter se družili do večernih ur.

 

OBISK  NA DOMU

V  ponedeljek, 29.  julija  smo obiskali našo članico Ivanko Veber  v Trubarjevem domu v Loki. Praznovala  je 90. rojstni dan. Obdarili smo jo s skromnim darilom ter ji zaželeli predvsem veliko zdravja in sreče v krogu ljudi, kjer živi.

 

V  torek, 30. julija  smo obiskali našega člana Franca Permeta  na njegovem domu na Savski cesti v Sevnici. Praznoval je 90. rojstni dan. Obdarili smo ga s skromnim darilom ter mu zaželeli predvsem veliko zdravja in sreče.

 

KOPALNI DAN NA SLOVENSKI OBALI

Člani društva invalidov Sevnica smo se  01.08. odpravili na kopalni dan na slovensko obalo in sicer v Strunjan.  Iz Sevnice smo krenili ob 7:00 uri zjutraj. Kopanja se je udeležilo  54 članov DI Sevnica, prevoznik je bil AP Novak. Ko smo prispeli na obalo  nas  je pričakalo lepo vreme. Za hrano je poskrbel vsak sam v lokalih, ki so ob morju. Domov smo se vrnili  dobre volje v večernih  urah.

 

OBVESTILA

06.09.  zbiramo prijave za 3. kopalni dan v Dobovi.

12.10. zbiramo prijave za jesenski izlet v Prekmurje. Celoten program izleta imate napisan v UTRIPU.