DI Sevnica: aktivnosti

KOPALNI DAN TUHELJSKE TOPLICE

V ponedeljek, 21. januarja 2019 smo se invalidi društva invalidov Sevnica odpravili na    kopalni dan, v sklopu ohranjevanje zdravja. Iz Sevnice smo se odpravili ob 9. uri iz AP Sevnica in Nadaljevali pot preko Senovega, Podsrede, do hrvaške meje pri Bistrici ob Sotli. Po prestopu meje smo se ustavili v Kumrovcu, si ogledali muzej Hrvaškega Zagorja in se spomnili naše preteklosti, ki smo jo zapustili leta 1991.
Po ogledu smo pot nadaljevali v Tuheljske toplice, kjer nas je čakalo kosilo in prijetno tri urno kopanje v termalnih bazenih.

 

OBMOČNO PRVENSTVO REGIJE ZASAVJE-POSAVJE Z DOLENJSKO - ŠAHOVSKA SEKCIJA

2. februarja 2019 so se naši člani šahovske sekcije udeležili območnega prvenstva Slovenije ZDIS, ki je bilo v Kanižarici pri Črnomlju. V konkurenci 28 članov iz Društev invalidov regije Zasavje Posavje in Dolenjske, ki so igrali posamezno, so se udeležili tudi trije športniki DI Sevnica. Z rezultati, ki so jih dosegli, smo v DI Sevnica zadovoljni, saj so s tem dokazali, da smo aktivni športniki, ne glede na invalidnost.

 

ŠPORTNI VIKEND NA SENOVEM - NAMIZNOTENIŠKA SEKCIJA

Člani namiznoteniške sekcije pri Društvu invalidov Sevnica smo se v nedeljo, 10. februarja 2019, udeležili 9. tekmovanja MALI KAMEN OPEN 2019 v namiznem tenisu, ki je bilo v športni dvorani na Senovem, ob krajevnem prazniku Senovega. Ob številni zasedbi naših članov, smo dosegli tudi lepe rezultate. Namen udeležbe tekmovanja niso bili rezultati, temveč druženje.     

Podelili so tudi nagrade za najstarejšega in najmlajšega igralca, tako da je bil najstarejši član Tone Zgonec, DI Sevnica.

Zahvaljujemo se AP Novak za prevoz naših športnikov, Osnovni šoli Boštanj za izposojo  miz za namizni tenis,  Komunali Sevnica, ki so omogočili prevozu športne opreme ter za uspešno organizacijo, katero so vodili člani Društva Kamenček pod vodstvom Ivana Umeka.

 

KOPALNI DAN DOBOVA

V petek, dne 15. februarja 2019, smo se člani društva invalidov Sevnica odpravili na  1. kopalni dan v letošnjem letu v  Dobovo, v sklopu ohranjevanje zdravja iz FIHO programa. Iz Sevnice smo se odpravili proti Dobovi  ob 13. uri. Avtobus AP Novak Sevnica smo napolnili s 53 člani DI Sevnica. Po prijetnem 3-urnem kopanju smo kopalni dan zaključili s pogostitvijo v Termah Paradiso.    

Po nagovoru predsednika DI Sevnica, ki je prisotne pozdravil in opomnil na naslednje dogodke, smo se v večernih urah zadovoljni odpravili proti domu. Spomnili pa smo se tudi vseh, ki so v februarju praznovali rojstni dan.

 

OBVESTILA

6. marca 2019, ob 16. uri bo v spodnjih prostorih jedilnice v Lisci redni zbor članov  DI Sevnica. Prijave zbiramo v pisarni društva ob uradnih urah.

05. aprila 2019 – 2. kopalni dan  v Dobovi, plačilo se uredi v pisarni društva ob uradnih urah.  Prijave sprejemamo do zasedenosti avtobusa.

VLJUDNO VABLJENI!