DI Sevnica: aktivnosti

SREČANJE PIKADISTOV V BRESTANICI

V sredo dne, 12. decembra 2018 smo na društvu prIpravili zaključno srečanje v pikadu za leto 2018.

Ob udeležbi vseh članov DI Sevnica, so na turnirju sodelovali tudi člani ŠD Kamenček, Mali Kamen. Po končanem  tekmovanju je predsednik podelil priznanja za leto 2018 in za zaključni turnir 2018, obenem pa vsem športnikom zaželel srečno, uspešno predvsem pa zdravo novo leto 2019 in jih povabil, da se v letu 2019 ponovno družimo in se udeležujemo vseh športnih aktivnosti, katere nam pomagajo pri psihofizičnih sposobnostih.

 

NOVOLETNO SREČANJE TEŽJIH INVALIDOV

Leto je naokoli in že smo si nazdravili na srečanju, ki je bilo 13. decembra 2018 s pričetkom ob 16 uri v spodnjih prostorih jedilnice Lisca Sevnica. Večer nam je   popestrila  skupina Trio Jarica.

Naše članice pa so na srečanju predstavile svoje izdelke, ki jih izdelujejo v sekciji  ročnih del.

 

Predsednik DI Sevnica, Franc Boljte je v svoji novoletni poslanici zažel vsem veliko zdravja, sreče in lepih trenutkov za leto 2019  in orisal uspešno delo našega društva na družabnem, organizacijskem, socialnem in na športnem področju. Tudi za prihodnje leto si želimo, da z vašo pomočjo, idejami, predlogi naredimo vse, kolikor se da dobro, v korist invalidov. Naša srečanja so dobro organizirana, pozivamo vas, da izkoristite priložnosti za druženje in lepe trenutke, ki jih v teh časih v družbi ni veliko.

Ob dobri postrežbi smo se kar prehitro odpravili domov.

 

SREČANJE TEŽJIH INVALIDOV

Društvo invalidov Sevnica odbor Krmelj je v soboto, 8. decembra 2018 organiziral novoletno srečanje za težje invalide iz Krmelja, Tržišča in Šentjanža. Srečanja, ki je bilo v gostišču Ulčnik v Tržišču, se je udeležilo 32 invalidov. Poverjenica odbora je pozdravila prisotne in jim zaželela vse najlepše  v novem letu,  predsednik DI Sevnica pa je obdaril člane, ki so imeli v decembru rojstni dan.

Ob zvokih ansambla ŠENTJANCI je prisotne vzpodbudila, da so zapeli in zaplesali. Imeli smo se zelo lepo. Ob prijetnih zvokih ansambla je čas kar prehitro minil. Zahvaljujemo se Gostišče Ulčnik za okusno pripravljeno hrano in korektno  postrežbo.

 

KOPALNI DAN DOBOVA

V petek, 9. novembra 2018 smo se člani društva invalidov Sevnica, v sklopu ohranjevanje zdravja, odpravili na 4. kopalni dan v letošnjem letu, v Dobovo. Iz Sevnice smo krenili proti Dobovi ob 13. uri. Bilo nas je kar za en avtobus in sicer 53 članov DI Sevnica. Kopalni dan je potekal pod vodstvom naše socialne komisije in prevozništva AP Novak Sevnica.

Po triurnem kopanju v Termah Paradiso smo imeli zelo  okusno malico in druženje.    Po nagovoru predsednika DI Sevnica, ki je prisotne pozdravil, smo obdarili še tri naše članov, ki so v tem mesecu praznovali rojstni dan  in  se  v večernih urah zadovoljni odpravili proti domu.

 

KULTURNA PRIREDITEV

V soboto, 17. novembra 2018 smo v Krmelju, ob prazniku občine Sevnica, v kulturni dvorani SVOBODA, organizirali  predstavo KUD GRUNTOVČANI z naslovom Volitve vu Gruntovcu.

V nabito polni dvorani, povabljeni so bili tudi prijatelji iz DI Hrastnika in DI Krško ter posamezniki iz Brežic, smo vsi prisotni uživali v humoristični predstavi ter se nasmejali do solz.

 

TEKMOVANJA OB PRAZNIKU OBČINE SEVNICA

Društvo invalidov Sevnica je organiziralo, v okviru praznika občine Sevnica, tekmovanje v pikadu, ki je potekalo  v gasilskem domu na Šmarčni, v torek, 13. novembra 2018, s pričetkom ob 15. uri. Sodelovalo je 28 članov DI Sevnica ter povabljeni gostje iz DI Hrastnik. Bolj kot rezultati, je bilo pomembno druženje, katerega smo zaključili v prijetnem ambientu v spodnjih prostorih gasilskega doma, s postrežbo gostinca Strnad Nandeta. Za uspešno izvedbo tekmovanja, se zahvaljujemo predvsem gasilski enoti Šmarčna in Družini Dobovšek, ki so pomagali pri izvedbi tekmovanja.

 

TEKMOVANJE V NAMIZNEM TENISU IN ŠAHU

V nedeljo, 18. novembra 2018 smo se športniki DI Sevnica in povabljeni gostje iz DI Hrastnik, DI Zagorje ob Savi, DI Krško, DI Ljubljana Moste - Polje in MDIO Litija in Šmartno pri Litiji, zbrali v športnem domu Sevnica. Zbor je bil ob 9.00 uri. Na otvoritvenem delu tekmovanja, ki je bil posvečen občini Sevnica ob občinskem prazniku in šahovskem memorialu je navzoče pozdravil predsednik DI Sevnica Franc Boljte ter nato predal tekmovanje v roke športnikom.

Tekmovanja so potekala v namiznem tenisu in šahu. V namiznem tenisu se je tekmovanja udeležilo 14 tekmovalcev iz DI Sevnica in NTK Sevnica.

Potekal pa je tudi 5. spominski turnir v šahu za preminule člane šahovske sekcije DI Sevnica. Turnirja so se udeležili predstavniki DI Zagorje ob Savi, DI Hrastnik, MDIO Litija in Šmartno pri Litiji, DI Krško in DI Ljubljana Moste – Polje, čeprav so bila vabljena vsa društva iz regije Zasavje in Posavje.

Srečanje ob prazniku občine Sevnica smo zaključili s prijetnim druženjem v gostišču Vrtovšek,z okusno malico, in si zadali, da se v prihodnjem letu zopet srečamo.

 

Roman Novšak, DI Sevnica