DI Sevnica: aktivnostni društva - maj, junij 2018

IZLET DRUŠTVA INVALIDOV SEVNICA

Društvo invalidov Sevnica smo se, 2. junija 2018, odpravili na potep po Savinjski in Logarskidolini v organizaciji AP Novak. Skupaj se je izleta udeležilo 53 članov.Iz Sevnice nas je pot vodila mimo Celja v Mozirje. Obiskali smo prekrasen park s cvetjem,Mozirski Gaj, ponos Savinjske doline, kjer domači vrtnarji razdajajo svoje znanje in ljubezenter obiskovalcem, s svojimi mojstrovinami, razveseljujejo in bogatijo srca.Uro in pol smo namenili sprehodu med zelenimi gredicami, nato pa smo se podali do graduVrbovec, kjer se nahaja Muzej gozdarstva in lesarstva, ki prikazuje gozdarsko in lesarskotradicijo, s katero so bili ljudje Zgornje Savinjske doline močno povezani.Na poti proti Logarski dolini smo se okrepčali z okusnim kosilom, nato pa smo se zapeljali poeni najlepših in najpogosteje obiskanih ledeniških dolin v Evropi, vse do njenega izhodišča naprelepe savinjske vrhove, kjer v prekrasnem slapu Rinka izvira reka Savinja. V prelepi Logarskidolini pod slapom Rinka, reka Savinja večkrat ponikne in se v prelepi kristalni barvin kotali podolini vse do Zidanega mosta, čeprav ob izlivu v reko Savo ni več tako kristalno.V večernih urah smo polni lepih vtisov preko dolenjskih gričev prispeli domov v večernih urah.

DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE ZA INVALIDE V LOVU RIB S PLOVCEM 2018

V soboto, 26. maja 2018, je na trasi Orehovo v Sevnici, potekalo Državno prvenstvo Slovenijeza invalide v lovu rib s plovcem.Tekmovanje je potekalo po sektorjih in v tekmovalnih kategorijah ženske stoje, moški stojein moški sede (paraplegiki in tetraplegiki).Na otvoritvi je imel uvodno besedo predsednik DI Sevnica, Franc Boljte, nadaljni govorniki paso bili Srečko Ocvirk, župan občin Sevnica in državni svetnik; Igor Malič, strokovni sodelavecZŠIS-POK; Sandi Kosmač, predsednik Ribiške družine; pravila o tekmovanju pa je podal članRibiške Družine Sevnica, Anton Stritar.Državnega prvenstva v ribolovu s plovcem so se udeležili člani iz DI Zagorje ob Savi, MDIIdrija - Cerkno, MDI Šaleške doline, Velenje, DI Slovenj gradec, MDI Ptuj, DI Ljubljana Moste- Polje, MDI Cerknica – Loška Dolina - Bloke, DI Muta, DI Črnomelj, MDI Goriške, VojniInvalidi Slovenije, Zveza paraplegikov Slovenije, Zveza Paralitkov Slovenije, DI Dravograd,MDI Gornja Radgona, DI Črešnjevec, MDI Lenart. Skupaj je nastopilo 22 stoječihtekmovalcev, 18 sedečih tekmovalcev in 6 žensk. Skupaj se je prvenstva udležilo 46 tekmovalcev in 19 spremljevalcev.

Ob lepem sončnem vremenu je bilo vzdušje na tekm,i kljub slabšemu ulovu, prijetno.Prireditev je posnela tudi televizija SPORT KLUB za oddajo ZMOREM.Ob koncu prvenstva je bila podelitev medalj in pokalov, katere so podeljevali predsednik DISevnica, Franc Boljte, član ribiške Družine Sevnica, Tomaž Kajič in strokovni delavec ZŠIS-POK,

Igor Malič.

OBVESTILA DRUŠTVA INVALIDOV SEVNICA

Vabimo vas, da se prijavite za igro LEPO JE BITI MUZIKANT, z glasbo Slavka Avsenika, ki bodne 29. julija (nedelja), z odhodom iz Sevnice ob 19.00 uri. Cena 15.00 €.Vabimo vas na kopalni dan na slovensko obalo (Strunjan), ki bo dne 2. avgusta (četrtek) z odhodom iz Sevnica AP ob 7.00 uri. Cena 15.00 €.

Prijavite se v pisarni društva ali pri poverjenikih do zasedbe avtobusa.

VLJUDNO VABLJENI

Roman Novšak, DI Sevnica