DI sevnica: aktivnosti v maju

GLEDALIŠKA PREDSTAVA  V HRASTNIKU

5. maja 2018 smo se člani Društva invalidov Sevnica, na povabilo Društva invalidov Hrastnik, udeležili gledališke predstave GRUNTOVČANI. Udeležilo se je 52 članov DI Sevnica, ki so uživali v predstavi KUD Gruntovčani iz Koprivnice na Hrvaškem, ki so uprizorili like GRUNTOVČANOV (Dudek, Cinober, Presvetli, Regica itd.). Igralci so predstavili igro v Ambulanti. V polni dvorani kulturnega doma v Hrastniku smo se prijetno zabavali in do solz nasmejali. In tako je zopet minil en lep popoldan za člane DI Sevnica.

 

KOPALNI DAN DOBOVA

V petek dne 11. maja 2018 smo se člani DI Sevnica, v sklopu ohranjevanje zdravja, odpravili na 2. kopalni dan v letošnjem letu v Dobovo. Iz Sevnice smo krenili proti Dobovi ob 13.00 uri. Bilo nas je kar za en avtobus in sicer 52 članov DI Sevnica.  Kopalni dan je potekal pod vodstvom naše socialne komisije in prevozništva AP Novak Sevnica.

Po triurnem kopanju v Termah Paradiso smo imeli zelo okusno malico in druženje.    Po nagovoru predsednika DI Sevnica, ki je prisotne pozdravil, smo obdarili še 5 naših članov, ki v tem mesecu praznujejo rojstni dan in  se v večernih urah zadovoljni odpravili proti domu.

Naslednji kopalni dan bo v petek,  7. septembra 2018. Vabimo pa vas tudi, da se udeležujete tudi ostalih naših dejavnosti.

 

BALINANJE

Člani balinarske sekcije pri DI Sevnica so se udeležili območnega prvenstva ZDIS, ki je bilo 5. maja 2018  na balinišču v Trbovljah.  Po dveh porazih so zasedli 8. mesto med 12 ekipami v regiji Zasavje – Posavje.  Treninge izvajajo na balinišču v športnem parku v drevoredu. Za ekipo DI Sevnica so nastopili Ivan Jeler, Anton Gorišek, Damjan Škerbec, Branko Gračner, Miran Čuden in mentor ekipe Franc Ernestl. Ekipi za uvrstitev čestitamo.

 

RIBOLOV

Člani ribiške sekcije  pri DI Sevnica so se udeležili območnega prvenstva ZDIS, ki je bilo 6. maja 2018 na trasi v Radečah. Za ekipo DI Sevnica so nastopili Franc Boljte,  Miro Povše in Franc Dobovšek. Ekipi za rezultate čestitamo.

 

OBVESTILA

Obveščamo vse člane DI Sevnica, da se pravočasno prijavijo za vse aktivnosti, ki jih organizira DI Sevnica v poletnih mesecih. Prijave sprejemamo do zasedbe enega avtobusa pri poverjenikih ali v pisarni društva ob uradnih urah (Kopanje na slovenski obali, ogled igre na Studencu pri Domžalah).