DI Hrastnik: Zasavsko-posavske športne igre

V nedeljo, 17. septembra 2017 so potekale 9. zasavsko - posavske igre invalidov v treh panogah: v pikadu in balinanju v moški in ženski konkurenci, v ribolovu pa je tekmovanje potekalo samo v moški konkurenci. Sodelovala so društva invalidov KOO Zasavje-Posavje: DI Sevnica, DI Radeče, DI Hrastnik, DI Trbovlje, MDI Litija – Šmartno, ter gostitelji DI Zagorje. Tekmovanje v pikadu je potekalo v gostišču Pri Vidrgarju, balinarji so tekmovali na Kipah - AMD Trbovlje,  ribiči pa pri Ribiškem domu Zagorje.

Ekipe Društva invalidov Hrastnik so tekmovale v vseh  treh panogah. Ženska ekipa v pikadu je zasedla drugo mesto, tekmovale so v postavi Slavica Dvornik, Štefi Kaluder in Majda Korbar. Ženska ekipa v balinanju je tekmovala v postavi Sinki Bajda, Frida Zaletel in Mari Holešek in so prav tako zasedle drugo mesto v svoji konkurenci. Moški ekipi balinarjev in pikadistov sta tokrat  ostali brez uvrstitve med prve tri, se je pa odlično odrezala ekipa ribičev v postavi: Edi Pufler, Karli Medved in Franci Jug, ki so osvojili tretje mesto v svoji konkurenci.

Vsem našim športnikom, ki so zastopali  Društvo invalidov Hrastnik na teh tradicionalnih igrah, bi se rad zahvalil za sodelovanje, vsem dobitnikom medalj  pa še enkrat čestitke za uspehe. Naslednje, desete jubilejne igre v letu 2018 naj bi potekale v organizaciji  enega od društev invalidov iz Posavja.​

Blaž Dvornik