DI Hrastnik: Festival zasavske kulinarike – Funšterc

V soboto, 23. septembra je v Hrastniku potekala sedma prireditev Funšterc. Festival zasavske kulinarike je bil tokrat prestavljen v Športni park na Logu. Potekal je podobno kot vsa leta poprej: ekipa je morala prijaviti tri tekmovalce, ki so tekmovali v pripravi funšterca ali krumpantoča in potem strokovna komisija s pomočjo občinstva izbere zmagovalca v pripravi nam tako znanih jedi.

Naše društvo se je doslej udeležilo vseh dosedanjih prireditev. Tokratno ekipo so sestavljale Slavica Grmšek, Vidosava Jokanović in Mira Klenovšek, seveda pa brez prisotnosti naše Jerice ni šlo. Tudi obilica članov se je zglasila na stojnici, da smo malo poklepetali, da so poskusili naš funšterc in da so glasovali za najboljšega.

Letos se je v peki funšterca pomerilo 10 ekip, zmago je odnesla domov ekipa Funšterc Boben-Čeče Team. Očitno poznajo čarobni recept, saj so zmagovali že v prejšnjih letih. V peki krumpantoča so najbolj navdušili člani Mladinskega centra Zagorje.

Na festivalu so tudi podelili nagrado za najboljšo turistično atrakcijo Zasavja. Nagrado je dobil trboveljski muzej rudarstva 4. dritl. Se vidimo naslednje leto na osmi izvedbi festivala!

Mojca Trbovc