DI Trbovlje: Rekreacija in šport

Društvo invalidov Trbovlje ima v programu delovanja tudi poseben socialni program Rekreacija in šport, v okviru le-tega pa se lahko invalidi vključujejo v panoge: namizni tenis, pikado, balinanje, streljanje z zračno puško in ribolov v sladkih vodah –( lovljenje rib s plovcem).

Vadbe potekajo najmanj 1 x tedensko, ribolov pa v času dovoljenja za ribolov.   V okviru Zveze delovnih invalidov potekajo območna tekmovanja, na katerih se pomerijo športniki posameznih panog. Najboljši iz območnih tekmovanj pa se uvrstijo na državno tekmovanje, katerega organizator je Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite.

22.4.2017 je potekalo območno tekmovanje v športnem ribolovu posamezno na ribniku ob Ribniškem domu v Zagorju. Naše društvo so zastopali tekmovalci :  Šmargut Niko, Pfajfer  Zdravko, Fulan Omar in Tončarovski Peter. Slednji je zasedel odlično 1. mesto in se uvrstil na državno prvenstvo Zveze za šport invalidov Slovenijhe – Paraolimpijski komite, ki je potekalo v soboto, 20. maja 2017 na tekmovalni trasi Radeče.

Sodelovalo je: 28 članov ZDIS iz območnih tekmovanj, 30 članov ZPS iz Zveze paraplegikov, po 3 člani iz nacionalnih invalidskih organizacij in 10 posameznic iz ZDIS in po 2 posameznici iz ostalih invalidskih organizacij. Tekmovanje je bilo posamično, ločeno po spolu ter ločeno na stoječe in sedeče tekmovalce. Naš tekmovalec g. Peter Tončarovski je postal državni prvak. Iskreno mu čestitamo in želimo nadaljnjih uspehov.

Stanka Kink