DI Hrastnik: Rehabilitacija članov Društva invalidov Hrastnik v Strunjanu

Na Društvu invalidov Hrastnik smo za svoje člane pripravili rehabilitacijski program v Talasu Strunjan od 24. do 28.5.2017.  Že uvodoma moram v imen vseh udeležencev izreči pohvalo in zahvalo uslužbencem Term Krka, ki so nam omogočili in polepšali že tako lepe morske dneve.  Prijetna komunikacija je potekala že kar nekaj časa pred našim prihodom,  se nadaljevala s šoferji, ki so nas peljali iz Hrastnika  v Strunjan in nazaj  ter poskrbeli tudi za našo prtljago. Da ne omenjam prijetnega vzdušja na vožnji proti morju in načrtovanju obiskov s kavico in »vejico«. In že smo prispeli pred hotel, kjer so nas že čakali nasmejani uslužbenci. Sledil je pozdravni govor, predstavitev hotela, sistem prehrane, poseben tiskan program za našo skupino in pozdravna pijača. In zopet presenečenje – vso skrb za našo prtljago so prevzeli uslužbenci.

Sledilo je spoznavanje parka, naših sob v vilah, stezic do morja, bazena, solin, križa, … Dnevi so minevali kot blisk. Podnevi kopanje in sprehodi, organizirani izleti, ki bi si zaradi videnega in slišanega zaslužili posebno poročilo. V spremstvu naše Tatjane smo se odpravili mimo Trsta v Slivno, si ogledali ostanke nekdanjih gradišč in prelepo podzemno jamo z imenom Pejca v Lascu. V jamo, ki je globoka 101 m nas je vodilo 200 stopnic in spremljalo nekaj netopirjev, pogledi pa so uživali v prekrasnih tisočletnih stvaritvah narave in vodnih kapljic, ki se v trenutku, ko še visijo spreminjajo v stalaktite, če pade kaplja na tla pa začnejo rasti stalagmiti. Vse to nam je izčrpno razlagal naš vodič Marko. Ne smem pa mimo našega zadnjega postanka v Vejni in obiska Svetišča »Monte Grisa«, ki kot da je vzkalil iz kraškega kamna in s svojo veličastnostjo pusti močan pečat in nudi čudovit pogled .

Vsak večer so nas domačini obiskali s svojimi dobrotami in ročnimi deli, za večerno zabavo pa so poskrbeli Šavrinski godci, skupina bratov multiinstrumentalistov, MPZ iz Izole in plesna glasba.

Vidite, da so nas gostitelji prevzeli s svojo prijaznostjo, strokovnostjo  in nasmehi, kar je čudovito dopolnilo k prekrasni naravi,solinam, sprehodu ob morju, urejenosti in naši dobri družbi.

Zadnji teden v maju 2018 je naš J.

Jerica Laznik