MDI Domžale: Obiskal nas je predsednik Republike

Medobčinsko društvo invalidov Domžale, ki zaporedno niza kamenčke v mozaik svojega dobrega dela, je v sredo, 12. aprila 2017, ponovno dokazalo, da so društvo brez primere. Tistega dne je Češminov park v Domžalah pokal po šivih, saj je tam potekala prireditev ob 65. občinskem prazniku, poimenovana »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«.

Gre za dogodek, ki je namenjen druženju občank in občanov vseh generacij. Prireditve so se na vabilo župana Tonija Dragarja udeležili tudi člani Medobčinskega društva invalidov Domžale. Na stojnici so predstavili svoje delo in čudovite izdelke, ki so jih pridno ustvarili njihovi člani in članice. Mimoidoči so se radi ustavili pri njih, zato so lahko številne ljudi seznanili s problematiko invalidov  in delom društva.

»Veseli smo, da je naše delo opaženo in pozitivno sprejeto,« je povedala Vida Perne, predsednica društva. Društvo ves čas kakovostno sodeluje z Občino Domžale, kjer nikoli ne naletijo na gluha ušesa. Tudi župan Toni Dragar jim neprestano izkazuje podporo.

Slavnostnega dogodka pa se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je bil slavnostni govornik. Po uradnem delu programa se je sprehodil med stojnicami in se s spremstvom ustavil ravno pri stojnici Medobčinskega društva invalidov Domžale. Po pogovoru s predsednico Vido Perne in županom Tonijem Dragarjem si je ogledal ročna dela članov društva. V dar so mu poklonili ročno izdelan velikonočni pirh z motivom slovenske zastave, ki si ga je izbral sam. To dokazuje, da je skrb za invalide izjemnega pomena in da to vedo tudi tisti na visokih političnih položajih. Medobčinsko društvo invalidov Domžale se bo še naprej trudilo, da bodo delali dobro in bodo invalidom v občini Domžale omogočili kar se da kakovostno življenje.

Vida Perne