MDDI Celje: Frankolovo – predavanje in zaključek 2015

Velja rek« življenje nam prinese prijatelje in z njimi nepozabne trenutke«

Nepozabne trenutke smo člani medobčinskega društva delovnih invalidov Celje preživeli v prelepem gostišču Turist na Frankolovem. Gostoljubje Francija me je prevzelo že, ko sem vstopila v lepo urejeno dvorano pripravljeno za nas. Člani so se počasi zbirali in željno pričakovali kaj se jim ta večer obeta. Vedno smo željni znanja in novih informacij in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Vsak s seboj nosi svojo zgodbo in s tem mnogi tudi zdravstvene težave katerih ne vidijo odgovora. Bolečine so včasih hude, stiske zaradi različnih vzrokov še hujše, a danes, danes je dan, ko bomo bremena razdelili in ga lažje premagovali .Odgovori na naša skrita vprašanja kar sama od sebe najdejo pot ob prijateljih, ob družbi ob kateri smo preživljali ta večer.

Po uradnem delu je bil čas za večerjo, glasbo in ples. V čast nam je bilo, da sta bila med nami biserno poročenca, katerima smo čestitali in jim zaželeli, da njuna barka še naprej pljuje v medsebojnem spoštovanju, ljubezni in v zdravju.

Z zdravico smo se spomnili naših dolgoletnih članic Štefke in Elze, ki sta praznovali rojstni dan.

Mnogi člani se poredko vidijo, zato so si imeli veliko povedati. Zgodilo se je marsikaj, a danes je bila priložnost, da smo se spominjali le lepih dogodkov. Spet smo si bili enotni, da je druženje, razvedrilo ob lepi pesmi, glasbi in plesu zdravilo, ki nima posebnega imena ima pa poseben pomen. Pomaga nam lajšati bolečine, osamljenost , žalost in tkati prijateljstvo in upanje po lepšem jutri.

Večer se je kar prehitro prevesil v pozno noč, ko smo nazdravili in drug drugemu zaželeli zdravje, srečo in še veliko druženja. Ob zvokih naših muzikantov smo zaplesali novim zgodbam nasproti. Naj bodo te zgodbe čim lepše , brez solz in bolečin, ki so prevečkrat naš sopotnik.

Hvala prijatelju Ivu , ki je poskrbel za glasbo , Franciju z ekipo iz gostišča Turist in vsem, ki ste poskrbeli da je bil ta večer , večer, ki nam bo še dolgo lepšal dni ob spominih na lepe in nepozabne trenutke.

Spoštovani člani, naj bo leto tista pesem, ki bo najlepše zvenela za vse v zdravju , sreči , zadovoljstvu vas in vaših dragih.

Hvala vam in na veselo sodelovanje z vami vam vse dobro želi VAŠA predsednica.

Dragica Mirnik