Društvo invalidov Hrastnik: Mednarodni dan invalidov

Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) je tudi letošnje leto na poseben način obeležilo mednarodni dan invalidov. Organizacija združenih narodov je sicer leta 1992 s posebno resolucijo razglasila 3. december za mednarodni dan invalidov, hrastniški invalidi pa smo se v počastitev tega dne že tradicionalno zbrali prvo soboto v decembru. Letos smo se tako zbrali 5. decembra v športni dvorani na Logu v Hrastniku. Udeležba na srečanju je bila znova občudovanja vredna, saj se nas je zbralo preko 170.

Kot je bilo predvideno, smo se slavljenci-invalidi in povabljeni gostje zbrali do 16. ure in najprej nas je vse lepo pozdravil in nagovoril predsednik DI Hrastnik Rajko Žagar. Njegovemu govoru so sledili še pozdravi župana občine Hrastnik Mirana Jeriča, poslanke v Državnem zboru republike Slovenije Vojke Šergan, predsednika Društva upokojencev Hrastnik Franja Krsnika in predsednika Društva upokojencev Dol pri Hrastniku Ivana Činžarja. Uvodnim nagovorom in pozdravom je sledil kulturni program v izvedbi Ženskega pevskega zbora KUD Svoboda Dol pri Hrastniku. Pevke z zborovodkinjo Simono Weber Goljuf so se znova izkazale s svojim pevskim nastopom, zato smo jih tudi nagradili z lepim aplavzom. Preden smo se začeli vrteti ob zvokih glasbe naših starih znancev dua MusicShow Pizzicato, nas je pozdravila še Nevenka Švener - predstavnica Relaxa, ki nam je predstavila tudi predvideno skupno letovanje v naslednjem letu.

Med plesom smo si vzeli čas za večerjo, ki nam jo je pripravilo in postreglo osebje Hiše domačih okusov pr' Čop. Večerja je bila resnično okusna, kar smo potrdili tudi samemu kuharskemu mojstru Lojzetu Čopu, ki nas je obiskal in z nami izmenjal nekaj besed. Po večerji pa znova na plesišče in zabava se je nadaljevala. Krajše odmore med plesom smo si popestrili z zabavnimi družabnimi igrami. Vsi smo se zabavali, najboljši oz. najspretnejši udeleženci iger pa so prejeli tudi lepe nagrade s strani Relaxa.

Naše srečanje ob mednarodnem dnevu invalidov je tako kar prehitro minilo, saj smo veselo plesali, se igrali, pomenkovali, tudi kakšno zapeli in se lepo imeli. Lepo, da si še znamo vzeti čas zase in dostojno proslaviti naš mednarodni dan.

 

Gregor Erman