DI Trbovlje: Okrogla miza na temo projekta "Občina po meri invalidov"

Društvo invalidov Trbovlje je v sodelovanju z Občino Trbovlje pristopilo v letu 2005 k projektu Zveze delovnih invalidov Slovenije »Občina po meri invalidov«. Decembra 2005 smo prizadevanja v smeri neodvisnega življenja invalidov v naši občini okronali s prejemom listine »Občina po meri invalidov«. Še posebej smo ponosni, da se podelitve udeležil tudi takratni predsednik države dr. Janez Drnovšek, ki je prepoznal težo našega dela.

Skupni projekt Občine Trbovlje in Društva invalidov Trbovlje je tako že 10 let utečena stalnica v življenju naše občine. Naše delo ni nikoli zaključeno, vedno je mogoče kaj dodati ali izboljšati, zato potrebujemo nove ter sveže ideje.

V ta namen smo tudi v tem letu pripravili okroglo mizo na temo projekta Občina po meri invalidov, ki je potekala dne 9.12.2015 s pričetkom ob 17. uri v sejni sobi Občine Trbovlje , z njo pa smo tudi obeležili 3. December Mednarodni dan invalidov, ki je letos potekal pod geslom »Rastimo skupaj v Evropi brez ovir«.K

Na njej smo pregledali in ocenili dosežke preteklega obdobja in z veseljem zabeležili nove predloge in mnenja, ki bodo dobrodošla pri izdelavi akcijskega načrta za prihodnja leta.

 

Stanka Kink