DI Trbovlje: Aktivnosti pevskega zbora DI - Knapovsko sonce

V septembru 2015 smo se ponovno zbrale pevke in pevci Društva invalidov Trbovlje, ki prepeva v zboru z imenom Knapovsko sonce.  Redne vaje potekajo vsak četrtek. V tem času smo obnavljali drugi del sporeda, s katerim  smo  se prvič predstavili na samostojnem koncertu v novembru 2014. Ta je sestavljen iz prepevanja ljudskih pesmi ob spremljavi harmonikarja Staneta Tomca in scenski uprizoritvi.

Za obnovitev tega programa smo se odločili iz preprostega razloga, saj bomo z njim popestrili kulturno življenje v domovih starejših. Prvi nastop  smo imeli v Domu starejših Prebold dne 19.11.2015, sledil je nastop v Domu starejših Hrastnik 26.11.2015. 

3. decembra na Mednarodni dan invalidov smo se predstavili v  Domu starejših Trbovlje. Sledi še nastop 10.12.2015 v Domu starejših na Izlakah.  Prihodnje leto pa sledita nastopa  januarja v Domu starejših v Loki pri Zidanem mostu in v  Sedražu nad Laškim.

Program pesmi je sestavljen iz ljudskih pesmi, ki varovancem domov niso  tuje, zato so se nam lahko pridružili pri prepevanju. 

Prepričani smo, da smo jim pripravili  lep večer ob teh prihajajočih prazničnih dneh.

Stanka Kink