DI Hrastnik: Piknik težjih invalidov

V soboto, 22. avgusta, se je iz meglenega jutra razvil prav prijeten sončen dan, ki je do poznega popoldneva še  dodatno lepšal piknik težjih invalidov Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik).Težje invalidne članice in člani DI Hrastnik, njihovi spremljevalci, poverjeniki in predstavniki vodstva društva smo se začeli zbirati ob 9.00 uri in čakali, da nas prijazni šoferji kombija in avtobusa odpeljejo na zelen otoček v zaselku Zavrate nad Laškim. Prijetno razpoloženje in veselje ob ponovnem srečanju se je takoj odražalo na obrazih naših članov.

Na Zavratih smo se posedli na lesenih klopeh sredi gozda, prisluhnili pozdravnim besedam predsednika društva ter se nato ob zvokih harmonike malo pogovorili, spoznavali in, če je bilo le mogoče, tudi narahlo zavrteli. Potem pa smo s skupnimi močmi pričeli s pripravo piknika: rezali zelenjavo, kruh, pripravili meso, delili krožnike, kozarce, pecivo in zraven popevali znane viže.

Po odlično pripravljenem kosilu se je nekaj bolj pogumnih odločilo za krajše skupinske sprehode, ostali pa smo obujali spomine, izmenjavali izkušnje in se od srca nasmejali novim šalam. Vsak pri sebi je bil na svoj način hvaležen, da pripada društvu, ki tudi v vse težjih časih

zna prisluhniti svojim članom in jim skuša na prijazen in spoštljiv način popestriti in lajšati vsakdan. Prav zato se iskreno zahvaljujem vsem udeležencem piknika za vse izrečene besede in iskrena dejanja, s katerimi smo drug drugemu polepšali sobotni dan. 

 

Jerica Laznik