DI Hrastnik: Srečanje invalidov na Kopah

Članice in člani DI Hrastnik smo se v soboto, dne 1.avgusta 2015, ob 7. uri odpeljali na tradicionalni planinski dan invalidov na Kopah, ki ga organizira DI Slovenj Gradec.

Približno 2.500 invalidov iz vseh koncev Slovenije, kolikor se nas je zbralo v soboto na Kopah, je pričakal sonček in dokaj nizke temperature za ta letni čas. Prijazni gostitelji, vonj po peki, domače specialitete in še in še bi lahko naštevali, kaj vse so ponujali oziroma prodajali na stojnicah.

Pozdrav in dobrodošlico nam je zaželela predsednica DI Slovenj Gradec Stanislava Tamše, sledil je krajši kulturni program, nato pa smo bili priča še obdarovanju najstarejših udeležencev srečanja. Prav naša članica Gabrijela Zdovc, ki se je kljub svojim 87. letom udeležila planinskega dne invalidov, je prejela lepo darilce za spomin na ta prijeten dogodek.

Sledilo je kosilo oz. velika izbira jedi za vsakogar: pasulj, golaž, čevapčiči, piščančja bedra, odojek. Po kosilu pa smo šli vsak po svoje: eni nabirat borovnice, drugi na sprehod ali na ogled stojnic, kdor je želel, je šel k maši, najbolj zagrizeni pa so se podali pa na vrh smučišča, seveda peš. Poleg tega nas je od 12. pa vse do 16. ure zabaval ansambel Napev, tako da je bilo poskrbljeno tudi za ples ob dobri glasbi.

Kako hitro čas beži, ko si med prijatelji in se imaš luštno, ko je vreme krasno v tako lepem naravnem okolju. Z novimi lepimi vtisi smo se tako počasi odpravili k avtobusu in nato proti domu, seveda vsi z željo,da se naslednje leto spet srečamo na Kopah.

 

Blaž Dvornik