DI Hrastnik: Julijski planinski pohod

Članice in člani Planinske sekcije Društva invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) smo se v sredo, 29. julija, v zgodnjih jutranjih urah odpravili z avtobusom na pot proti Vršiču. V upanju, da nam bo vreme služilo, smo se ustavili na prvi kavici in se malo med seboj spoznavali. Pot je tekla mimo Ljubljane in po avtocesti do Jesenic, kjer nas je že pričakalo deževje. Kljub temu smo se primerno opremljeni odpravili na pohod v Tamar. Med potjo smo si ogledali veliko gradbišče ob naši novi velikanki v Planici in po približno uri hoje ugledali Dom v Tamarju. Malo smo se odpočili, si nabrali moči in se vrnili do skakalnic, kjer smo lahko gledali tudi skakalce na treningu.

Dež nas ni ustavil. Preoblekli smo mokra oblačila in se odpeljali proti Vršiču. Na poti smo se ustavili in si ogledali Rusko kapelico. Bližje smo bili vrhu, več megle je bilo. Tudi dež je vse bolj padal, zato smo kar iz avtobusa videli obrise koč na Vršiču oz. smeri za pohod do Erjavčeve koče, Tičarjevega doma in Poštarskega doma. Ustavili smo se v Koči na Gozdu , kjer smo se malo okrepčali z domačimi specialitetami.

Prijazna oskrbnica nas je zelo hitro in lepo postregla.

Kot nalašč je dež padal samo tam, kjer smo si želeli ogledati lepote naših Julijskih Alp. Na poti domov pa vse suho. Dogovorili smo se, da pohod v ta del Slovenije ponovimo v lepem vremenu, še prej – že naslednji mesec, torej konec avgusta – pa obiščemo Šmarno Goro.

Kljub dežju smo preživeli lep dan. Predvsem druženje je tisto, ki nam tudi deževne pohode naredi lepe. Za vse to pa poskrbi organizatorka naših pohodov Zvonka Zupančič.

 

Januška Grčar

(Foto: Judita Brglez)