Delavnica »Spoznavanje in uporaba zdravilnih zelišč«

Radneci, 9.4. - 10.4.2015

1. dan: Po navodilih ZDIS-a sem prvi dan registrirala vse slušatelje delavnice in prijavnico oddala skrbnici. Ob 13 uri smo se odpravili na kosilo in pozneje na kopanje, se spoznavali, poklepetali in večer je stekel spontano ob zdravi prvi večerji – skuta z zelišči in seveda še kaj zraven.

2. dan: Zjutraj vstajanje ob 7 uri, pitje tople vode, priprava za delavnico. Prvi dan sem jim pokazala kako si naredimo čili marmelado, kako je pomembna za naše telo. Gospa Jožica pa je prebrala vso teorijo.
Med odmorom sem izvajala telovadbo za ohranitev zdravega mehurja, telovadba z medeničnim dnom. Potem kosilo, kopanje in zvečer nadaljevanje z delom, tem kar ni zmanjkalo.

3. dan: Po jutranjih bioloških opravilih smo pričeli s teorijo o divjem kostanju. Po telovadbi – razgibajmo telo in po dobri kavici smo pričeli z izdelavo kostanjeve kreme. Način izdelave je slušatelje navdušil in prepričana sem, da jih bo 50% v jeseni nastavilo kostanj na olje in si s tem naredili svojo lastno kremico.

4. dan: Kopriva je vsestranska zdravilna rastlina in bilo bi zelo narobe, da je slušatelji ne bi podrobno spoznali. Pričeli smo s teorijo, jim razložila zakaj so pomembna semena kopriv vložena v vinu, ker sem to imela doma, sem jim prinesla za poskusit, moški so bili navdušeni, saj je preventiva proti povečanju prostate. Pripravili smo si razne napitke, pisali recepte za tinkture, eleksirje in čas je minil, kot bi pihnil. Zopet telovadba, to pot daljša, saj smo izvajali specifične vaje s trakovi.

5. dan: Ta dan smo se posvetili ingverju, katerega pa sedaj že skoraj pozna svetovna Slovenija. Zopet nekaj teorije potem pa izdelava ingver marmelade. Ko smo pripravili ves material, smo šli telovadit...medenično dno, vrat, ramena. Po odmoru smo skuhali ingver marmelado in dopoldan je minil kot bi pihnil.

6. dan: Ta dan smo se posvetili nabiranju pleveli in izdelavi smoothijev. Pomlad je pomemben čas za čiščenje telesa, dodajanje novih mineralov, vitaminov. Ta dan smo tudi podrobneje predstavili kefir, katerega smo tako uživali vsak dan. Ob naši hiši je tudi dosti čemaža, katerega sem prav tako predstavila slušateljem in naredili smo si skuto s čemažem, razne namaze itd. Pri telovadbi smo se posvetili ravnotežju. S pripomočki, ki sem jih imela s seboj, so se prisotni kar hitro spoprijateljili.
Zvečer sem izvedla tudi nekaj masaž s kostanjevo kremo.

7. dan: Pospravljanje in poslavljanje. Druženje do kosila in slovo je bilo neizbežno.

 

Stkala sem zopet en šopek prijateljev, moj krog se veča in upam, da mi zdravje dopusti, da drugo leto povečam ta šopek.

 

Mentorica,
Magdalena Bruder