Delavnica »Izdelki iz sivke«

Radenci, 16.04. 2015 - 23.04.2015

Udeleženci delavnice izdelovanja izdelkov iz sivke smo se zbrali v DOMU ZDRAVJA ZDIS v RADENCIH, kjer smo preživeli en lep teden.
Vse udeleženke sem pričakala v hiši. Skupina je štela pet članic. Po nastanitvi in kosilu smo popoldne izkoristili za medsebojno spoznavanje, od kod prihajajo, iz katerih društev ter kaj delajo v društvih in v prostem času doma.

Skupina je bila željna veliko znanja in med seboj lepo povezana. Vsak dan smo se zbrali po urniku. Spoznali smo zgodovino mila. Skuhali smo glicerinsko milo z vonjem po sivki in ga zlili v zato pripravljene modele. Izdelovali smo klobučke polnjene z sivko, punčke iz volne, punčke iz ostankov blaga, skratka vse je bilo polnjeno z sivko.

Ker nam je čas dopuščal smo izdelali tudi škatlice v obliki srčka za pakiranje mila, katere se lahko uporabi tudi za druge namene. Izdelovali smo tudi rožice iz papirja, škatlice v obliki torte ter zapestnice iz različnih materialov.

Med dopoldanskim odmorom smo opravile nekaj koristnih vaj za dobro počutje ter masaž med seboj. Popoldne pa smo izkoristile za kopanje in spoznavanje bližnjih krajev. Tistim, ki jim je zdravje dopuščalo, so se sprehodile tudi skozi park in bližnji gozd.

Čas je hitro mineval in tako smo zadnji zvečer pripravili razstavo izdelkov, ki je bila prava paša za oči.

Zadnji dan smo pospravile hišo in z novimi znanji in z lepimi spomini odpravile proti domu v želji, da se ponovno srečamo.