DI Hrastnik: 3-dnevno kopanje težjih invalidov v Zdravilišču Laško

Tako, v sredo 22. aprila, smo končali z zame enim najprijetnejših vsakoletnih druženj, tridnevnim kopanjem naših težjih invalidov v Zdravilišču Laško. Skupaj smo preživeli tri nepozabne, razigrane in nasmejane dni.

Naša skupina je štela 42 težjih invalidov in spremljevalcev, ki smo se porazdelili v dva kombija in avtobus, ter se vsako jutro ob 9.30 skupaj dobili pred vhodom v zdravilišče. Po izrečenih dobrodošlicah in prijateljskem kramljanju smo se odpravili v bazene, ki so nas s svojo blagodejno mehkobo objeli in se trudili odvzeti vsaj del bolečin iz bolnih in utrujenih delov teles. Za zdravljenje duše pa smo poskrbeli s kramljanjem in smehom, ki imata dokazano zdravilne učinke.

Prijetno utrujene so nas po končanem kopanju v restavraciji zdravilišča pričakali prijazni in vrhunski mojstri kuhinje in strežbe ter nas razvajali z okusnim kosilom in naravnost božanskimi sladicami.

Vsak skupaj preživet dan nam je mineval hitreje, prehitro. Zato smo nekaj utrinkov ujeli in za vedno zabeležili na fotografijah kot spomin in obljubo, da vse to sigurno ponovimo tudi prihodnje leto.

 

Jerica Laznik