DI Hrastnik: Razstava Sončnic

V ponedeljek, 2. marca, smo ob 17. uri otvorili razstavo ročnih del naših Sončnic. 13 članic sekcije ročnih del pri Društvu invalidov Hrastnik ustvarja že 20 let in tako kot vsako leto, so tudi letos svoje izdelke zbrale na razstavi.

Člani moškega pevskega zbora Svoboda so nam za uvod zapeli nekaj pesmi, pozdravil nas je tudi predsednik Društva invalidov Hrastnik Rajko žagar, svoj del pa so pristavili tudi prisotni gostje. Župan Miran Jerič je pohvalil aktivno delo Društva invalidov Hrastnik in se ob tej priliki predsednici Komisije za ustvarjalne delavnice in kulturo Jani Perpar zahvalil s priložnostnim darilom. Tudi Drago Kopušar, direktor Doma starejših Hrastnik, je pohvalil dolgoletno sodelovanje Sončnic v Domu starejših. Otvoritve pa so se udeležili tudi predsednik Društva invalidov Zagorje Zvone Poznič, predsednik Društva upokojencev Hrastnik ter direktorica Osnovne šole NH Rajka Hrastnik, kjer Sončnice prav tako aktivno sodelujejo s svojimi delavnicami.

Na razstavo so Sončnice, ki ustvarjajo ob ponedeljkih na sedežu našega društva, postavile izbor nakita, kvačkanih in pletenih umetnin, slik, voščilnic in izdelkov iz ostalih materialov. Odzivi obiskovalcev so bili nadvse pozitivni, saj so izdelki res raznoliki. Razstava bo odprta še v torek 3. marca in v sredo 4. marca, od 9. do 17. Ure v galeriji Delavskega doma Hrastnik. Vabljeni!

Mojca Trbovc