DI Hrastnik: Dan žena

Tradicionalno praznovanje dneva žena, 8. marec 2015, v gostišču Čop na Podkumu

Tako kot že vsa leta, se je Društvo invalidov Hrastnik tudi letos odločilo, da organizira praznovanje dneva žena. Odločili smo se za gostišče Čop. Po prijavah sodeč se je praznovanje dobro prijelo, saj se je prijavilo čez 90 žensk. Tako smo se odločili za dva avtobusa. Na vsakem avtobusu je bil po en moški organizator, ki je skrbel za prijavljene. Na prvem je bil predsednik društva Rajko Žagar, na drugem pa moja malenkost Gusti Žibert.

Po prihodu na Podkum oziroma v gostišče Čop sta nas sprejela Marija in Lojze Čop. Marija je povedala, da je rada v naši družbi, ker ji naše druženje prikliče spomine na njeno mladost, ki jo je preživela v Hrastniku. Nato je vse prisotne pozdravil predsednik Društva invalidov Hrastnik Rajko Žagar in obenem predstavil ansambel Pizzicato iz Poljčan, ki je takoj po začetnih taktih privabil na plešiče naše članice. Te so nato zapolnile plesišče do konca našega druženja. Bilo je res veselo. Člana ansambla Pizzicato sta igrala vse: od dalmatinskih, grških, španskih, do pesmi z Balkana. Ker pa sam ples in glasba ni vse, so naše članice pripravile tudi maškarado. Določena je bila tričlanska komisija, ki je po težki odločitvi določila prvo, drugo in tretje mesto, seveda pa so bile v igri tudi nagrade. Po večerji sva se s predsednikom odločila, da našim članicam podariva skromna darila. Tako je vsaka prisotna članica dobila parfum in rožico v lončku. Po obrazih sodeč se je videlo, da so bile prijetno presenečene. Ko je bila zabava na vrhuncu, smo se odločili še za karaoke, vendar je bila udeležba bolj skromna. Morda zaradi malce treme, tako da je tekmovala samo ena skupina. Štiri naše članice so zapele čudovito dalmatinsko pesem in s tem pobrale vse nagrade.

Nato je sledilo presenečenje. Ker bo v torek, 10. marca, dan mučenikov, so naju z predsednikom naše članice presenetile z lepim darilom, za kar se jim iskreno zahvaljujeva. Po prijetnem presenečenju je sledila zopet muzika in ples, dokler ni prišel čas, ko smo se morali posloviti od naših gostiteljev in se spustiti v dolino, oziroma Hrastnik. Z obljubo, da s to tradicijo nadaljujemo tudi v bodoče.

Avgust Žibert