DI Trbovlje: 20 let delovanja sekcije ročnih del

V letu 1996 je začela delovati v Društvu invalidov Trbovlje sekcija ročnih del, ki je združila člane, vešče različnih oblik ustvarjalnosti. Prvo leto delovanja so se širši skupnosti predstavili v Knjižnici Toneta Seliškarja, od leta 1997 dalje pa vsako leto konec novembra oziroma v prvih decembrskih dneh v Galeriji Delavskega doma Trbovlje. Ta termin je bil izbran z namenom, da tudi invalidi z eno izmed svojih aktivnosti počastimo Mednarodni dan invalidov, ki je 3.12. V letošnjem letu je slogan tega dneva »GRADIMO SKUPAJ EVROPO BREZ OVIR«.

Druženje v sekciji pomeni našim članom vzpostavljanje socialnih stikov in psihično sproščanje, pa tudi izmenjava izkušenj, kar vse skupaj pripomore k izboljšanju medsebojnih odnosov. Z ustvarjanjem izdelkov in nato razstavo le-teh se popravi samopodoba, člani pridobijo na samozavesti, med samim ustvarjanjem izdelkov pa klepet, izmenjava življenjskih in drugih izkušenj pripomore k psihični sprostitvi. Srečujejo se 1 x tedensko v prostorih društva, ob pripravljanju razstave pa tudi večkrat.

Na razstavi se predstavijo tudi izdelki varovancev iz VDC-ja Zagorje in ŠENT-a Trbovlje. Na razstavo povabimo tudi prijateljska društva in Društva invalidov iz sosednjih občin.

Tudi ob 20-letnici delovanja je bila razstava na ogled občanom Trbovelj v času od 01.12.2014 do 5.12.2014.