DI Hrastnik: Srečanje ob mednarodnem dnevu invalidov

Tudi letos smo se člani Društva invalidov Hrastnik zbrali na Srečanju, da obeležimo Svetovni dan invalidov. Srečanje je potekalo v soboto, 6. 12. 2014 v Gostilni Zasavski Gurman.

Skrbne roke organizatorjev so tudi tokrat poskrbele za tiste, ki ne vozijo in tako nas je avtobus ob pol štirih že čakal na hrastniški tržnici in nas odpeljal na Dol.

Zbralo se nas je 220, tako da je bila dvorana nabito polna, vsi pa smo z nestrpnostjo pričakovali začetek ob 16. uri. Naš predsednik Rajko Žagar je v pozdravnem nagovoru pozdravil prisotne in izpostavil pomen druženja invalidov v današnji družbi, predvsem pa je pomembno, da smo kljub težkim časom uspeli ohraniti sredino, kjer je še prisotna velika mera solidarnosti.

Čestitkam ob Mednarodnem dnevu invalidov se je nato pridružil še hrastniški župan, ki je izrazil zadovoljstvo nad dobrim sodelovanjem Društva invalidov in Občine Hrastnik.

Predsednik Rajko Žagar je nato pozdravil še vse goste, ki so se odzvali vabilu na srečanje: župan Miran Jerič, poslanka Vojka Šergan, predsedniki Društev invalidov Sevnica, Trbovlje in Zagorje, ter predsednik Društva upokojencev Hrastnik.

Po pozdravih je sledil kratek kulturni program. Citrarka Janja Brlec je zaigrala nekaj skladb, navdušili pa sta plesalki na vozičkih iz Plesnega kluba Zebra.

Zadovoljstvo nad številom zbranih in dobre misli ob sodelovanju v prihodnosti pa nam je namenila tudi naša nova poslanka Vojka Šergan.

Nato sta na vrsto prišli še animatorki iz turistične agencije Relax, ki že več let skrbita za naše dopustnike. S posebno ladjo, izdelano prav za ta večer, ju je na vožnjo povabil naš Slavc, za povrh pa jima je podaril še čisto pravo domačo klobaso.

Music show Pizzicato iz Poljčan sta nato cel večer skrbela, da so naši člani kar pridno sukali pete po plesišču, gostišče Zasavski Gurman pa je skrbelo za naše lačne želodce. Rajanje je trajalo kar v pozne nočne ure.

Prijetno je malo poklepetati s starimi znanci, izmenjati izkušnje in se pogovoriti o težavah in tegobah vsakdanjega življenja.

Vsem članom društva izrekam zahvalo za to prijetno druženje z željo, da se v prihodnjem letu čimvečkrat srečamo ob aktivnostih ali bolj osebnih pogovorih na sedežu društva. Vedno smo veseli vašega obiska.

 

Mojca Trbovc