Poročilo predsednika ZDIS - oktober 2014

45. let MDI Šaleške doline, 08.10.2014

Pred proslavo smo se zbrali pred poslovnimi prostori društva, ki so jih kupili v letu 2009. Opremili so jih v letu 2010 in 2011, danes pa smo tudi uradno pred proslavo opravili otvoritev. Otvoritev sta opravila župan mestne občine Velenje Bojan Kontič in sekretarka ZDIS mag. Tanja Hočevar.

Na 45. obletnici delovanja MDI Šaleške doline so bili prisotni: župan mestne občine Velenje Bojan Kontič; župan občine Šoštanj Darko Menih; župan občine Šmartno ob Paki Janko Kopušar; društva: MDDI Celje, ODI Dravinjske doline, ODI Zgornje Posotelje, DI Rimske Toplice in MDI Žalec; predstavnik Tiskarne Bizjak.

Izvedli so lep kulturni program. V kulturnem programu je sodeloval pevski zbor DU in MDI Šaleške doline pod vodstvom Gošnik Volk in povezovalca programa Draga Kolarja, ki je zelo lepo vodil program.

V nagovoru sem poudaril pomen 45 let delovanja na področju prostovoljnega socialnega dela za invalide. Ustvarjalno so razvijali nove zamisli in iz leta v leto so s skupnimi močmi dograjevali društvo invalidov.

Podelil sem priznanje ZDIS za 45. letno delovanje društvu, pisna priznanja članom društva in odborom društva; podelil sem tudi častna znaka zaslužnim članom društva.

Priznanja je podelilo tudi MDI Šaleška dolina zaslužnim članom društva, zahvale za sodelovanje občinam, tiskarni Bizjak, gasilskemu društvu Šoštanj.

Po končanem kulturnem programu je bil čas namenjen razgovorom prisotnih in druženju.

 

09.10.2014 – 47. seja UO Fiesa; ZDIS

Seje sva se udeležila skupaj s članom UO Fiese Antonom Kastelicem.

Pregled in potrditev zapisnika 46. seje UO Fiesa z dopolnitvami.

Ostali sklepi so bili realizirani.

Pod točko 2 smo sprejeli sklep, da vodenje kompleksa Fiesa prevzame ZCIVS.

Pod točko 3 smo sprejeli smo sklep, da sredstva iz leta 2014 prenesemo v leto 2015 za vzdrževalna dela (obnova kopalnic, menjava vhodnih vrat, itd…).

Pod točko razno (upravitelj in Juhart sta opravila razgovore z najemniki, pripraviti bo potrebno nove pogodbe z najemniki, potrebno je vlagati v Hotel, če ne bo Hotel propadal, s tem pa tudi njegova vrednost, itd…).

Urejanje tekočih zadev na ZDIS.

Razgovor s predsednico DI Grosuplja Anico Perme.

Razgovor s predsednico Strokovnega sveta ZDIS mag. Andrejko Fatur Videtič.

 

10.10.2014 – 5. seja UO NSIOS

Udeležil sem se 5. seje UO NSIOS v sejni dvorani URI-Soča v Ljubljani.

Zapisnik smo potrdili z dopolnitvami.

Pod točko 2., sta poročala predsednik in tajnik NSIOS-a glede pomanjkljivega pretoka informacij o funkcioniranju in družbenem pomenu FIHO. Državni svet RS je napadel FIHO z vprašanji, katere je pripravila ena izmed IO in jih posredovala predsedniku DS RS. Dogovorili smo se, da vsaka IO posreduje na vse ustanove (DZ RS, DS RS, vse poslance, ministrstva, itd…) dopis, katerega bo posredoval tajnik NSIOS-a Kustura na vse IO včlanjene v NSIOS.

Pod to točko sem razpravljal, da je tudi ZDIS na volilnem zboru članov sprejela sklep, da posredujemo na vse institucije naše zahteve.

Točko 3. je predsednik poročal, da je potrebno spremeniti metodologijo in da morajo vse IO sodelovati in biti solidarne.

Posvet NSIOS v Izoli bo 3. in 4. 11.2014.

Posvet za predsednike DI in predsednike Komisije za rekreacijo in šport pri DI, člane ZDIS; Mozirje (16.10.2014), Jesenice (21.10.2014), Zagorje ob Savi (23.10.2014) in Postojna (28.10.2014)

Prisotni na posvetih ZDIS so bili: izvajalec PSP DI Vrhnika, Mira Šinkovec, Ciril Podbregar, predsednik Komisije za šport in rekreacijo Bogomir Vidic, Drago Novak, predsednik ZDIS in ZŠIS – Primož Jeralič.

Tema posveta je bila:

  • predstavitev dela Komisije za rekreacijo in šport pri ZDIS
  • ZŠIS – Komisija tekmovalnih športov pri ZŠIS, državna prvenstva.
  • financiranje s strani ZDIS na DR in LR, ter prijava na razpis sredstev za rekreacijo invalidov pri ZPIZ
  • območna tekmovanja – uskladitev koledarja tekmovanj ZDIS za leto 2015

Namen posveta je ocena in pregled dela za preteklo leto; pobude za v bodoče.

Na posvetu so bile podane pobude, ki jih bo obravnavala Komisija za rekreacijo in šport.

Mira Šinkovec je poročala, da tekmuje v pikadu 405 tekmovalcev, v šahu pa 120 tekmovalcev. Poročala je tudi, da je bilo pri šahu posamezno manj prijav in bomo imeli 4 območna tekmovanja.

Uskladili smo območna tekmovanja ZDIS za leto 2015.

Težava je z usklajevanjem z ostalimi panožnimi športnimi zvezami, ker še nimajo narejenih koledarjev za leto 2015.
Mira Šinkovec je opomnila vse udeležence posveta o pošiljanju dokumentacije do srede, če je v soboto končano območno prvenstvo, vsi podatki, koliko se jih uvrsti, piše v razpisni dokumentaciji, potrebno je pravilno izpolnjevanje poročil za ZDIS.

 

22.10.2014 –Terme Čatež

Razgovor s direktorjem Kampa Term Čatež Tonijem Supančičem glede interneta, glede kapacitet, glede donatorske pogodbe, glede njihovih kapacitet, glede signala TV, glede pavšala in plačila.

Razgovor s oskrbnikom Ivanom Žerjavom.

Ogled hišic 125, 126, 127, 117, 118 in 119.

Na ogledu hišic so bili prisotni: Aleš Birsa, Zvone Kolar, Romana Vidrih, strokovna sodelavka ZDIS, Ivan Žerjav in Drago Novak (sklep UO ZDIS glede obnove lesenih hišic).

Dogovorili smo se, da se pripravi spisek materiala, pridobijo naj cene in ovrednotijo obnovo hišice 125. Pripraviti morata (Birsa in Kolar) specifikacijo, cene, ovrednotijo delo in pripravita vzorce oziroma kataloge materiala, ki se bo vgrajeval v hišico 125. Pripravita morata specifikacijo tudi, če se hišica podaljša (zapre spredaj dostop in poveča se soba) in da se zadaj naredi terasa za sedenje.


24.10.2014 – Obisk DI Krško; Obisk DI Sevnice

Obisk na DI Krško

Prisotni DI Krško: Dušan Strojin, predsednik DI; Anica Unetič, tajnica DI; Jasna, članica IO DI.

Prisotni s strani ZDIS: Drago Novak, predsednik ZDIS; mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS.

Razgovor s predsednikom društva Dušanom Strojinom in člani o delovanju društva, o izvajanju posebnih socialnih programih in o težavah s katerimi se društvo srečuje, z vpisom lastništva poslovnih prostorov. Povedal sem jim, da se naj na razpis FIHO prijavijo vse PSP, ker jih tudi izvajajo. Seznanili smo jih, da bomo konec leta članstvo zopet zaklenili in vzeli podatke za naslednjo leto s stanjem konec leta 2014 za leto 2015.

Posredoval sem jim informacijo, da je FIHO dofinanciral 1 PSP, delovanje društev in za naložbe. Povedal sem tudi, da sem podpisal pogodbo ZPIZ in da bodo prejeli še sredstva za šport, rekreacijo in kulturo iz ZPIZ-ovih sredstev.
Pohvaliti moram DI Krško za dobro urejeno dokumentacijo in za urejene poslovne prostore.

Obisk na DI Sevnica

Prisotni DI Sevnica: Franc Boljte, predsednik DI; Roman Novšak, tajnik DI; Alenka, članica IO DI; Franc Ržen, podpredsednik DI.
Prisotni s strani ZDIS: Drago Novak, predsednik ZDIS; mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS.

Razgovor s predsednikom društva Francem Boljtetom in člani o delovanju društva, o izvajanju posebnih socialnih programih in o težavah s katerimi se društvo srečuje. Seznanili smo jih, da bomo konec leta članstvo zopet zaklenili in vzeli podatke za naslednjo leto s stanjem konec leta 2014 za leto 2015.

Posredoval sem jim informacijo, da je FIHO dofinanciral 1 PSP, delovanje društev in za naložbe. Povedal sem sem tudi, da sem podpisal pogodbo ZPIZ in da bodo prejeli še sredstva za šport, rekreacijo in kulturo iz ZPIZ-ovih sredstev.
Pohvaliti moram DI Sevnice za dobro urejeno dokumentacijo in za urejene poslovne prostore (beljenje in ureditev pisarn).

 

27.10.2014 – ZDIS

Na sestanku so bili prisotni s strani ZDIS: Drago Novak, predsednik ZDIS; mag. Tanja Hočevar, sekretarka ZDIS; Zdenka Ornik, članica UO ZDIS in Romana Vidrih, strokovna služba.

Prisotni s strani izvajalca GRIK: Igor Sirše in Branko Žagar.

Sestanek z izvajalcem GRIK d.o.o. glede obnove 4 apartmajev v Simonovem zalivu Izoli. Dogovorili smo se glede del, glede cene, glede materiala in opreme ter obdobja, ko bodo apartmaji zaprti,.

Urejanje tekočih zadev na ZDIS.