DI Hrastnik: Zasavske športne igre

[Po kislem vremenu prek celega tedna smo nestrpno čakali, kakšno vreme nam bo naklonjeno v soboto, 25. 10 2014, ko smo člani Društva invalidov Hrastnik organizirali Zasavske športne igre. 84 udeležencev in društev iz Litije in Šmartna pri Litiji, Zagorja, Trbovelj, Radeč in Hrastnika je že peto leto zapored tekmovalo v treh disciplinah: pikadu, balinanju in ribolovu.

Pred začetkom tekmovanja je predsednik Društva invalidov Hrastnik, Rajko Žagar, pozdravil udeležence in poudaril velik pomen druženja športnikov invalidov. Tekmovališča so bila razdrobljena po celem Zasavju, saj so ribiči tekmovali ob ribniku v Zagorju, balinarji na dolskem balinišču, balinarke v Steklarni, pikadisti pa na našem stalnem prizorišču, v Porto Pubu.

Naši člani so tekmovali prav v vseh treh disciplinah, pobrali pa so tudi nekaj kolajn. Tako so fantje v balinanju zasedli prvo mesto pred člani društev iz Trbovelj in Litije in Šmartnega, ženske pa so zasedle tretje mesto za MDI Litija in Šmartno pri Litiji in DI Trbovlje.

V pikadu so slavili člani DI Trbovlje pred Zagorjem in Hrastnikom, v ženski konkurenci pa so največji pokal dobile članice DI Radeče pred DI Hrastnik in DI Trbovlje.

Ribe so prijemale kot za stavo in tako se je med trofejami znašel tudi krap, ki je tehtal prek deset kilogramov, kar je prineslo zmago zagorskemu društvu pred MDI Litija in Šmartno pri Litiji ter DI Trbovlje.

Po zaključku tekmovanj smo se zbrali v Gostilni Gurman na Dolu pri Hrastniku, kjer je potekala razglasitev rezultatov. Privoščili smo si tudi pravo kmečko pojedino in sproščeno klepetali do poznih popoldanskih ur.

Mojca Trbovc  

 

[Več slik na spletni strani društva inv. Hrastnik] [direktna povezava na članek in slike]