Poročilo predsednika ZDIS - september 2014

04.09.2014 – ZDIS; NSIOS

Urejanje tekočih zadev na ZDIS.
Razgovor s predsednikom in tajnikom NSIOS-a o problematiki invalidskega varstva (FIHO, financiranje IO, razpis FIHO, itd…). 
 

11.09.2014 – ZDIS

Urejanje tekočih zadev na ZDIS.
Razgovor s predsednico Projektnega sveta »Občina po meri invalidov« ga. Zoro Tomič in člani projektnega sveta.
Razgovor s predsednikom DI Majšperk Kidričevo g. Jožetom Robarjem, predsednico MDI Krn Tolmin ga. Dragica Rovšček.
Sestanek s člani Komisije za volitve in imenovanje glede odpiranja prispelih kandidatur za organe ZDIS za obdobje 2014 – 2018.

Usposabljanje za aktivno življenje in delo – za zaposlene in brezposelne invalide; Terme Ptuj, 12.09.2014

V Termah Ptuj je Zveza delovnih invalidov Slovenije izvedla Usposabljanje za aktivno življenje in delo za zaposlene in brezposelne invalide.
Usposabljanja se je udeležilo 80 zaposlenih in brezposelnih invalidov iz naših društev.
Udeleženci so poslušali predavanje ga. dr. Breda Sobočan: » Invalidi in poznavanje čustev za kakovostnejše življenje.«
Po kosilu so udeleženci sodelovali v štirih delavnicah: » Obvladovanje stresa in psihosocialnih tveganj invalidov pri delu« - mag. Andrejka Fatur Videtič in Drago Novak, predsednik ZDIS; »Veščine in delovno vedenje na poti zaposlovanja invalidov« - spec. Evalda Bizjak, dipl. del. terap.; »Pravica invalida kot posameznika do samoobrambe in kako se ubraniti pred nasiljem« - mag. Robert Ferenc; »Neverbalna komunikacija pri delu in vsakdanjem življenju invalidov« - mag. Zdenka Wltavsky .
V prvi delavnici sem bil predavatelj in komentor pri mag. Andrejki Fatur Videtič.
 

16.09.2014 – ZDIS; 40. let DI Kočevje

Urejanje tekočih zadev na ZDIS.
Razgovor s članom društva DI Ljubljana Bežigrad g. Borisom Podobnikom glede kapacitete.
 

40. let DI Kočevje, 16.09.2014

Na 40. obletnici delovanja DI Kočevje so bili prisotni: župan občine Kočevje g. dr. Vladimir Prebilič; podžupanja občine Kočevje ga. Liljana Štefanič; sekretarka ZDIS ga. mag. Tanja Hočevar; predstavnica medijev Radio Uni Vox, predstavniki lokalne skupnosti; društva Dolenjsko Bele krajine: MDI Novo Mesto, DI Črnomelj, DI Grosuplje, DI Ribnica, DI Metlika;
in ostala društva v občini, ki sodelujejo v projektu »Občina po meri invalidov«.
Izvedli so zelo lepo proslavo s kulturnim programom. V kulturnem programu so sodelovali: učenci OŠ Ljubo Šercer s učiteljicami; harmonikarja Jože in Stanko; humorist in ŽPZ Mavrica in povezovalec programa, ki je zelo lepo povezoval program.
V nagovoru sem poudaril pomen 40 let delovanja na področju prostovoljnega socialnega dela za invalide. Ustvarjalno so razvijali nove zamisli in iz leta v leto so s skupnimi močmi dograjevali društvo invalidov.
Podelil sem priznanje ZDIS za 40. letno delovanje društvu.
Priznanja je podelilo tudi DI Kočevje zaslužnim članom društva, ki so že 40 let člani društva, podelili so tudi zahvale občini Kočevje, ustanovam s katerimi sodelujejo v občini Kočevje.
Po končanem kulturnem programu je bil čas namenjen razgovorom prisotnih in druženju.
 

30.09.2014 – ZDIS

Urejanje tekočih zadev na ZDIS.

Sestanek z izvajalcem GRIK d.o.o. glede obnove 4 apartmajev v Simonovem zalivu. Pripraviti morajo ponudbo za razpis FIHO 2015 za apartmaja v Simonovem zalivu F15 in F16, ponudbo za hišo v Radencih (fasada, menjava oken in zamenjava atrija). Obnovili se bodo 4 apartmaji (B26, D1, F17 in F18).

Sestanek s Thermano Laško ga. Metka Krivec. Pogovorila sva se o naših izobraževanjih in ponudbah, katere smo morali prejeti do 29.8.2014 za naslednje leto.