DI Hrastnik: Območno ekipno tekmovanje v pikadu

Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) je v soboto, 18. oktobra, organiziralo območno ekipno tekmovanje invalidov v pikadu, tako v ženski kot tudi moški konkurenci. Za območni ekipni prestiž v pikadu se je tako borilo 13 moških in 12 ženskih ekip oz. vsega skupaj se je v Hrastniku zbralo kar 53 pikadistk in 59 pikadistov, ki so zastopali barve društev invalidov iz Brežic, Črnomlja, Kočevja, Litije in Šmartnega pri Litiji, Metlike, Novega mesta, Radeč, Rimskih Toplic, Sevnice, Trbovelj, Trebnjega, Zagorja ob Savi in Hrastnika.

Pred uradnim začetkom ob 9. uri so bili tekmovalci že deležni jutranjega prigrizka in pijače, poleg tega pa sta vse prisotne nagovorila tudi predsednik DI Hrastnik Rajko Žagar in hrastniški župan Miran Jerič. Tekmovalcem sta izrazila dobrodošlico v Hrastniku ter uspešno tekmovanje in prijetno medsebojno druženje. Potem pa je šlo zares, kajti prvi dve uvrščeni ekipi tako v ženski kot moški konkurenci se bodo uvrstile naprej na državno prvenstvo.

Tekmovanje je bilo napeto in tudi naporno, zato so se sodelujoče ekipe v odmoru z veseljem okrepčale s pravim „mešanim na žaru“, seveda pa se je našlo v Porto Pubu, ki je prijazno gostil letošnje območno tekmovanje, tudi kaj za poplakniti suha grla. V takšnem vzdušju smo bili malce po 16. uri priče napetemu ženskemu in nato še moškemu finalu. Pri ženskah sta se za regijski primat pomerili ekipi Hrastnika in Radeč, pri moških pa sta si nasproti stali ekipi Novega mesta in Črnomlja. V ženskem finalu so bile uspešnejše pikadistke DI Hrastnik, v moškem pa so po napetem metanju pikad slavili pikdaisti Medobčinskega društva invalidov Novo mesto (MDI Novo mesto).

Pikadistke DI Hrastnik so tako zmagale v konkurenci 12 ekip na območnem tekmovanju in se uvrstile naprej na državno prvenstvo. Bravo, punce DI Hrastnik! Gremo naprej!

Pikadisti DI Hrastnik oz. „naši šicmojstri”, ki so v zadnjih treh osvojili tri zaporedne naslove državnih prvakov tokrat niso imeli svojega dne. Začetna tesna poraza sta pomenila tudi njihovo slovo z območnega tekmovanja in konec sanj o vnovičnem državnem prvenstvu. Na koncu so si delili uvrstitev med 7. in 13. mestom na območnem tekmovanju.

Ob koncu tekmovanja je predsednik DI Hrastnik še enkrat nagovoril vse sodelujoče, se jim zahvalil za udeležbo in pošteno tekmovanje ter izpostavil predvsem pomen druženja športnikov invalidov. Vsem šestim najbolje uvrščenim ekipam – DI Hrastnik, DI Radeče in DI Črnomelj pri ženskah ter MDI Novo mesto, DI Črnomelj in DI Radeče pri moških – je zaželel še mirno roko in obilo športne sreče na državnem prvenstvu ki bo potekalo 15. novembra v Trbovljah.

Z organizacijo in izvedbo območnega ekipnega tekmovanja v pikadu je DI Hrastnik znova upravičilo zaupanje Zveze delovnih invalidov Slovenije za organizacijo tako velikega športnega dogodka.

 

Gregor Erman