Poročilo predsednika ZDIS - avgust 2014

30. Planinski dan invalidov Kope, 02.08.2014

Na 30. Planinskem dnevu invalidov - Kope so bili prisotni: slavnostna govornica mag. Kornelija Marzel, namestnica varuhinje človekovih pravic; župan mestne občine Slovenj Gradec, mag. Andrej Čas; župan občine Mislinja, Franc Šilak in predstavniki 27 DI.

V kulturnem programu so sodelovale: ljudske pevke Lastovke; harmonikarski orkester KD Prežihov Voranc; Bica Bend; Forneci Marko z vojaki in ansambel Stil. Program je povezovala Natalija Križaj.

V nagovoru sem poudaril, da tradicionalno srečanje ni le zgolj navaden zbor, ampak pomeni izraz pripadnosti profilirani in reprezentativni, največji nacionalni invalidski organizaciji, ki uresničuje skupne interese in interese posameznikov na širokem področju invalidskega varstva. V samostojni Sloveniji je poniknilo precejšnje število pravic in ugodnosti s katerimi smo si invalidi lajšali tegobe, svoje telesne in čutne pomanjkljivosti in s tem postali konkurenčni na odprtem trgu dela in da v vsakdanjem življenju skupnosti izkoriščamo svoje potenciale. Zaposlovanje invalidov mora biti prednostna naloga in vsaj pri tem si država mora zastaviti jasne in merljive cilje.

Predsednica DI Slovenj Gradec Stanka Tamše je podelila zahvale vsem 27 predstavnikom DI, županom in ZDIS.

Dal sem intervju za Val 202, VTV Velenje, Koroška KTV in Koroški radio.

 

28.08.2014 – ZDIS

Urejanje tekočih zadev na ZDIS.

Razgovor s predstavnikom Term Olimje g. Dejanom Hojnikom glede popusta za člansko izkaznico ZDIS-a, glede popusta za enodnevne izlete s kopanjem za društva, glede seminarjev, itd…
Razgovor s predsednikom in članoma Komisije za socialna in zdravstvene programe.
Podpis pri notarju za služnostno pogodbo glede vzdrževanja vodovodnih in kanalizacijskih omrežij, ki potekajo preko naših mej v Fiesi za lastnika sosednje parcele Borisa Meseca.