DI Hrastnik: Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij

Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik je tudi letos organizirala Poletni festival hrastniške knjižnice. V sklopu festivala, ki se je odvijal od 16. do 18. junija, je Knjižnica organizirala 17. junija na hrastniški tržnici tudi Tržnico hrastniških društev, organizacij in malih podjetij. Na tržnici so se predstavila številna hrastniška društva, med njimi tudi Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik).

DI Hrastnik je seveda začelo s pripravami na tržnico že precej prej, kajti pripraviti je bilo potrebno ves razstavni material: od izdelkov ročnih del in osvojenih pokalov naših športnikov do letnih biltenov in koledarčkov, seveda pa ni manjkal niti naš prapor. Tako „oborožena”, dobre volje in polna informacij za zainteresirane obiskovalce sva Jerica Laznik in Gregor Erman predstavljala DI Hrastnik na stojnici od 17. pa vse do 21. ure.

Deležna sva bila kar nekaj pozornosti obiskovalcev. Nekatere je zanimalo delovanje društva, drugi so se bolj posvetili resnično umetniškim izdelkom ročnih del naših članic in članov, tretje pa so pritegnili osvojeni pokali naših športnic in športnikov. Prepričana sva, da sva svoje delo dobro opravila. Pri vsem tem delu pa sva se tudi zabavala, kajti Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik je poskrbela tudi za pestro družabno dogajanje na tržnici.

Tako smo:

  • bili priča predstavitvi policije (policijski konji, policijski pes in drugo) in gasilcev (oprema, vozilo),
  • zazumbali smo s Tanjo,
  • predstavila se nam je skupina Mravljice iz Vrtca Hrastnik,
  • zaplesale so nam predstavnice Plesne skupine ŠKD Feniks,
  • zapeli so nam člani moškega pevskega zbora Svoboda Hrastnik, moškega pevskega zbora Steklar Hrastnik in ženskega pevskega zbora Svoboda Dol pri Hrastniku,
  • zaigrala nam je Rudarska godba Hrastnik, ki je lansko leto obeležila že 160-letnico delovanja, ter
  • zaigrala nam je tudi Steklarska godba Hrastnik, ki so jo spremljale steklarske mažorete.

Tržnico so popestrile tudi ustvarjalne delavnice za otroke v izvedbi društva Želodki, tako da je bilo zares pestro, sproščeno in zanimivo.

Pomembno je, da se glas o DI Hrastnik in njegovih aktivnostih širi med ljudmi tudi v takšni obliki. Hkrati pa je Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij tudi priložnost za druženje članov in utrjevanje vezi med posameznimi društvi.

Le dan po uspešno izvedeni tržnici se nam je za sodelovanje posebej zahvalila direktorica Knjižnice Antona Sovreta Hrastnik mag. Mateja Planko z naslednjim dopisom: „Spoštovani, za nami je že peta uspešno izpeljana Tržnica hrastniških društev, organizacij in malih podjetij. Zavedamo se, da brez vašega sodelovanja to ne bi bilo mogoče. Zanimiva in pestra predstavitev vaših društev, organizacij in podjetij je pritegnila številne obiskovalce vseh starosti. Veseli smo, da ste se odzvali povabilu, za kar se vam najlepše zahvaljujemo. Upamo, da se srečamo tudi drugo leto. Še enkrat najlepša hvala, Mateja Planko.”

Gregor Erman