DI Hrastnik: Sejem nevladnih organizacij 2014

V soboto, 31.5.2014, je Regionalno stičišče nevladnih organizacij MREST Zasavje organiziralo Sejem NVO 2014. Na sejmu nevladnih organizacij je sodelovalo tudi Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik), ki sva ga predstavljala Jerica Laznik in Gregor Erman.

Jerica je pripravila ves potrebni razstavni material že nekaj dni pred samim sejmom, tako da sva na samem sejmu, ki se je odvijal na stopnišču med Delavskim domom Trbovlje in Mladinskim centrom Trbovlje, že pred 9. uro povsem opremila „najino“ stojnico. Na stojnici sva razstavila nekaj izdelkov ročnih del naših Sončnic in tudi ostalih članov društva, nekaj osvojenih pokalov naših športnikov, letne biltene in jubilejni bilten ob 40-letnici DI Hrastnik, koledarčke naših letnih aktivnosti in seveda neposredno predstavljala program in delo DI Hrastnik.

Lično opremljena stojnica DI Hrastnik je bila deležna kar nekaj obiska. Med drugimi nas je tako obiskala tudi moderatorka Srebrnega vala Radia Kum Trbovlje Joža Ložak, ki sicer že dokaj dobro pozna naše društvo preko prispevkov, ki jih redno objavljano na radiu. Do 12. ure, ko se je sejem zaključil, sva tako oba predstavnika društva uspešno pritegnila in tudi informirala obiskovalce o poslanstvu in aktivnostih DI Hrastnik. Sejem nevladnih organizacij je bil hkrati tudi priložnost za medsebojno druženje predstavnikov nevladnih organizacij in predstavnikov širše javnosti.

Na sejmu nevladnih organizacij 2014 v Trbovljah se je tako DI Hrastnik znova predstavilo širši javnosti v lepi in pisani luči. Vsi razstavljeni izdelki in osvojeni pokali naših članic in članov so namreč dajali stojnici DI Hrastnik še prav poseben, pisan čar.

Gregor Erman