Delavnice ZDIS: Spoznavanje in uporaba zdravilnih zelišč Radenci

Delavnica je potekala od 14.05. do 21.05.2014 v Radencih, pod mentorstvom Magdalene Bruder.

Udeležilo se jo je 6 udeleženk in 2 udeleženca iz različnih DI po Sloveniji. Bogato znanje in izkušnje mentorice so udeleženci z velikim zanimanjem »srkali« ves teden. Po bogati predstavitvi programa »preventiva v vseh življenjskih obdobjih z zeliščnimi čaji, napitki, tinkturami, kremami ter telesno aktivnostjo in prehrano« je sledil vsakodnevni praktični del.

Nikakor pa niso pozabili na redne telovadne vaje, ki so še kako potrebne za dober začetek dneva.

Naredili so zdravilo proti prehladu iz žajblja, ingverja in medu. Spoznali so ingver in čili ter njuno čudežno zdravilno moč . Mentorica je prikazala praktično izvedbo ingverjeve in čilijeve marmelade, v katero je vključila vse prisotne. Skupaj so pripravili tudi zeliščno kremo iz olja ognjiča, arnike, kamilice, šentjanževke in deviškega voska ter kostanjevo kremo in razne zdravilne napitke iz avokada, rdeče pese, ….

Zapisali so si kar nekaj receptov in napotkov, ki jih bodo v bodoče pridno uporabljali. Spoznali so zdravilne učinke kordabenedikte, krvavega mlečka, kapucinke, aronije in še bi lahko naštevali.

Teden so zaključili polni znanja in mnenja, da rek, ki pravi, da za vsako bolezen, rožica raste, pri mentorici Magdaleni, res drži!

Tako mentorica, kot udeleženci so bili z izvedbo delavnice zelo zadovoljni in si želijo še podobnih delavnic.