DI Trbovlje: 40 let društva

Društvo invalidov je bilo ustanovljeno 29.03.1974. Temeljna načela delovanja društva ob ustanovitvi so bila: skrb za človeka, humanost in solidarnost.

V teh 40-letih se je v društvu zgodilo precej lepih in veselih dogodkov. Invalidi smo se družili na izletih, športnih dogodkih, na delavnicah, na družabnih srečanjih, poleg tega pa izvajamo osem posebnih socialnih programov. Koncem leta 2013 je bilo v društvo včlanjenih 1154 rednih in 343 podpornih članov.

V okviru društva deluje sekcija ročnih del, pevski zbor »Knapovsko sonce« in športna sekcija.

Pomembnejši dosežki so: 1997 prvič organizirana akcija Odprta dlan – zbiranje sredstev za ortopedske pripomočke, 2004 organiziran humanitarni koncert za nabavo prenosnih kisik aparatov, junija 2005 dodeljena Prvo junijska nagrada, decembra 2005 dodeljena listina Občina po meri invalidov, oktobra 2006 nakup lastnih prostorov na Trgu revolucije 26.

Društvo deluje v koordinaciji Zasavje Posavje, v katero so vključena društva MDI Litija-Šmartno pri Litiji, Zagorje, Trbovlje, Hrastnik , Radeče, Sevnica, Krško in Brežice in je pobrateno z društvi MDI Ptuj, MDI Škofja Loka, MDI Cerknica Bloke Loška dolina in DI Piran.

V petek, 28.3.2014 je Društvo invalidov Trbovlje svečano obeležilo 40-letnico delovanja društva.

Pozdravni nagovor sta imela dolgoletni predsednik društva g. Rudolf Janežič in župan Vili Treven.

V posebno čast si štejemo, da je bil slavnostni govornik prireditve predsednik države g. Borut Pahor.

Na prireditvi je predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije g. Drago Novak podelil častne znake ZDIS in pisna priznanja najaktivnejšim članom društva in Območni enoti RK Trbovlje.

V kulturnem programu so sodelovali: pevski zbor društva Knapovsko sonce, varovanci VDC-ja iz Zagorja, Pustak Anja in ansambel diatoničnih harmonik Glasbene šole Trbovlje.

Več slikovnih utrinkov si lahko ogledate v albumu 40 let Društva invalidov Trbovlje.

Stanka Kink