ODI Dravinjske doline: Invalidi odšli na jug

Med 11. in 13. aprilom so se člani Območnega društva invalidov Dravinjske doline odpravili na izlet v Hercegovino in zahodno Bosno.

Enainštirideset članov je tokrat vodila tajnica društva Tatjana Pilpaher. V mislih je bil z njimi tudi predsednik Ivan Pavlič, ki pa se zaradi zdravstvenih težav ni mogel udeležiti izleta.

Tatjana je povedala, da so na izletu uživali, da jih je spremljalo lepo vreme in da jih je vodička Alenka popeljala v obilo lepih doživetij. Prvi dan so si invalidi ogledali romarski kraj Medžugorje in se tam nekateri udeležili maše, drugi so se podali na lov za spominki, tretji pa v lov za okrepčili v takšni in drugačni obliki. S sabo domov so vzeli tudi steklenico »žegnane« vode, za tiste, ki bi jih radi spreobrnili. Pot so nadaljevali do izvira reke Bune in preizkušali vodo. Legenda pravi, da zaužitje vode izpolni vsako željo. Nekateri so jo popili ogromne količine, za rezultate ne vemo. V Mostarju so poiskali hotel in tam dvakrat prenočevali. Z namestitvijo in uslugami so bili zelo zadovoljni.

Drugi dan so imeli organiziran za oglede spomenikov druge svetovne vojne. V Jablanici so si ogledali vojaški muzej in znameniti porušeni most na reki Neretvi. Še bolj pa jih je fasciniral Titov bunker v okolici Konjica, ki je bil največje zaklonišče bivše Jugoslavije.

Zadnji dan izleta so si ogledali rojstni kraj bivše države Jajce. Nekdo je pripomnil, da država, ki je bila rojena v mestu s takšnim imenom, ni mogla dolgo obstati. V Banja Luki so se najedli dobrih specialitet z žara in se zadovoljni vrnili domov.

J. Gumzej