DI Hrastnik: Aprilsko organizirano kopanje

Društvo invalidov Hrastnik (DI Hrastnik) tudi v letu 2014 nadaljuje z mesečnimi organiziranimi kopanji od aprila do septembra. Za prvo letošnje kopanje smo se tako v četrtek, 3. aprila, odpravili v terme Banovci.

Mislim, da smo vsi udeleženci aprilskega kopanja komaj čakali ponovnega druženja. Vse od lanskega septembra smo namreč kopalci DI Hrastnik čakali na lep aprilski dan, ko se bomo spet družili, smejali, potepali ter seveda „namakali” in rekreirali.

Na tržnici v Hrastniku smo se zbrali že ob 7. uri in se odpeljali dogodivščinam naproti. Po obveznem postanku za kavico, smo se namenili proti ravni Prlekiji. Tam smo si smo si ogledali Razkrižje in Ivanov izvir z zdravilno vodo, ki zbistri vid in vpliva na splošno dobro počutje.

S pomočjo prijetne uslužbenke občine Razkrižje smo izvedeli nekaj zgodovinskih podatkov Razkrižja, preizkusili energetske točke in se sprehodili ob bistri reki Ščavnici.

Po ogledu te naravne znamenitosti so pot nadaljevali v Terme Banovci, kjer so nas prijazni gostitelji že pričakovali z obilnim in okusnim kosilom. Potem pa skok v termalno vodo nekdanjega Panonskega morja, masaže ter razigrano počutje z veliko smeha in druženja.

Po nekaj urah smo se poslovili od prijaznih gostiteljev in se že veselili naslednjega organiziranega kopanja.

Nasvidenje 8. maja, ko se odpravimo na našem kopalno potepanje v Topolšico.

Tajnica DI Hrastnik
Jerica Laznik